tiistai 22. syyskuuta 2015

Torey Hayden: Tiikerin lapsiHayden, Torey: Tiikerin lapsi
Julkaistu: 2007

Torey Hayden on kirjoittanut kirjat One Child vuonna 1980 ja The Tiger´s Child vuonna 1995, joista on koottu yhteisnide Tiikerin lapsi.

Kirja kertoo erityisluokasta, jossa Torey Hayden toimii opettajana ja jossa on vaativia oppilaita. Luokalla on Sheila, jota on kohdeltu kotona kaltoin ja joka käyttäytyy sen mukaisesti. Hänestä ei myös huolehdita asianmukaisella tavalla, vaan hän kulkee aina samoissa vaatteissa. Kirjan loppupuolella kerrotaan, kuinka Torey Hayden tapaa teini-ikäisen Sheilan ja kuinka hän elää elämäänsä aikuisena.

Kirja vei minut mennessään ja ahmin sen melkein yhdeltä istumalta, mikä ei ole tyypillistä minulle, joka olen hidas kirjojen lukija. En pystynyt laskemaan kirjaa silmistäni. Mielestäni se oli hyvin kiehtova ja elävä omaelämäkerrallinen tarina. Parasta kirjassa oli tuntuma opettajan ja Sheilan välisestä vahvasta siteestä toisiinsa. Mielenkiintoisinta oli lukea, kuinka opettajan opetukset vaikuttavat lapseen vielä aikuisuudessa tai kuinka kaikilla lapsuuden tärkeillä tapahtumilla on merkittävä vaikutus ihmisen kasvuun. Oli myös jännittävä lukea, kuinka lapsi koki opettajansa aikuisena ja kuinka heillä ei ollut aivan samanlainen käsitys tapahtumista. Jäin pohtimaan, kuinka olisi tärkeää kohdella lapsia hyvin ja oikeudenmukaisesti sekä luoda heille turvallinen ympäristö.

2 kommenttia:

  1. Minä annan kirjalle myös viisi tähteä. Torey Hayden on minun yksi suosikkikirjailija.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin Haydenin kirjat jäävät minulta aina kesken. Kaikki muut tuntuvat rakastavan niitä, joten pitäisi kai yrittää päästä joskus edes jonkin kirjan loppuun.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!