keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Retki kirjastoon



Kävin retkellä Pasilan kirjastossa. En ole käynyt siellä vuosiin, joten retki oli mieluinen. Muistan, kun kerran Pasilan kirjastossa oli avoimet ovet kirjavarastoon. Minusta oli jännittävää mennä hitaasti kulkevalla hissillä maan alle, jossa oli aivan valtava määrä kirjahyllyjä, jotka olivat pullollaan kirjoja. Kirjavarastosta löytyi monia aarteita, joista olin ajatellut, ettei niitä ole saatavilla kirjastoissa. Oli omituinen tunne seisoa sellaisen hyllyn edustalla, jossa kirjat olivat silmieni edessä. Tälläkin retkellä koin ahaa-elämyksiä. Olin nimittäin kuvitellut, että kaikki Veronica Rothin kirjat ovat lainassa, jolloin minun olisi kannattanut mieluummin ostaa ne kuin odottaa niiden saatavuutta kirjastosta. Minulla on viimeinen osa Outolintu trilogiasta lukematta. Lainasin myös toisen kirjan, jotta voin hieman verestää muistiani sen tapahtumista selailemalla sitä. Lainasin kirjat englanniksi. Toinen yllätys oli, kun hyllyssä oli silmämääräisesti katsottuna kaikki Harry Potter kirjat! Olen jo jonkin aikaa pohtinut niiden lukemista, sillä olen pitänyt kovasti Harry Potter elokuvista. Minua ovat aina kiehtoneet noidat, velhot, vampyyrit ja muut fantasiahahmot aiheena. Lainasin kirjasarjasta kolme ensimmäistä kirjaa. Lisäksi lainasin Alex Haleyn kirjan Juuret, joka kertoo 1700-1800 -lukujen afrikkalaisten elämästä orjuudessa, sekä Kathryn Stockettin Piiat, joka taas kertoo mustien ja valkoisten elämästä 1960 -luvun Yhdysvalloissa. En ihan usko, että ehdin lukea nämä kaikki kirjat kuukauden aikana, mutta yritetään, sillä kaikki ovat minulle tällä hetkellä mieluisia. Luultavasti luen kaikkia yhtä aikaa!



Pasilan kirjastossa olisi ollut paljon muutakin tutkittavaa, mutta en uskaltautunut katselemaan tarkemmin enempää kirjoja. En olisi millään jaksanut kantaa niitä kotiin - enkä edes tiedä, kuinka paljon kerralla saa lainata kirjoja. Sitä paitsi en edes ehtisi lukea niitä kaikkia.

Pidin kirjastossa siitä, että siellä oli kaikki osastot jaoteltu selkeästi. Lasten osasto oli erityisen selkeästi erillään ja mukavan viihtyisä. Nuorten osastolla, jolle nyt tällä retkellä eksyin, oli paljon kirjoja valittavana. Aikuisten osastoilla oli kaiken kielisiä kirjoja. Oli niitä toki nuortenkin osastolla - englanniksi ja ruotsiksi. Eräskin kävijä kyseli italiankielisten romaanien perään. Piipahdin myös yläkerrassa, mutta se näytti olevan varattu vain opiskelijoille. Siellä oli kova kuhina, kun kaikilla tietokoneilla oli oma käyttäjänsä. Myös kopiokone surrasi ahkerasti. Alakerrassa tunnelmaa loi kirjaston keskellä oleva suihkulähde, joka näkyi myös yläkerrasta. Se loi rauhoittavaa tunnelmaa. Myös ulkona oli suihkulähde.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!