tiistai 8. syyskuuta 2015

Cornelia Funke: MustesydänFunke, Cornelia: Mustesydän
Julkaistu: 2003
Funke, Cornelia: Musteloitsu
Julkaistu: 2005
Funke, Cornelia: Mustemaailma
Julkaistu: 2007

Kirjojen entisöijä Mortimer "Mo" Folchart ja hänen tyttärensä Meggie kohtaavat eräänä päivänä tulennielijä Tomusormen, jonka Mortimer on vuosia sitten lukenut ulos kirjasta. Aivan niin. Hän loihti hahmon konkreettisesti eloon! Mo ja Meggie tempautuvat mukaan vaaralliseen seikkailuun, jossa he kohtaavat muitakin kirjan hahmoja. Meggien äiti Resa puolestaan on juuttunut kirjan sisälle sen maailmaan.

Hahmoista Meggieen on helppo samaistua, sillä hän rakastaa lukemista ja kirjoja sekä eniten kirjojen maailmoja. Tomusormi on puolestaan monipuolinen, rakastettava ja mielenkiintoinen hahmo, jonka tekemisiä on jännittävä seurata. Elinor-tädin kirjakokoelmaa ajatellessa salpautuu henki.

Kirjat on kirjoitettu lapsille ja nuorille, mutta niiden hyvän idean vuoksi ne kelpaavat myös aikuisten luettaviksi. Kuka ei pitäisi ideasta, että tapaisi oman lempikirjansa lempihahmon? Tai että pääsisi itse kokemaan konkreettisesti rakastamansa kirjan maailman? Itse ainakin jäin kirjat luettuani pohtimaan erilaisia tarinoita, mihin maailmoihin menisin, kenet siellä tapaisin ja kuinka selviytyisin.

1 kommentti:

  1. Jokainen vuosi sitten tähän törmäsi kaikkialla. Pitäisikkin uskaltautua lukemaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!