torstai 3. syyskuuta 2015

James Dashner: The Maze Runner"If you ain´t scared you ain´t human."

Dashner, James: The Maze Runner
Julkaistu: 2009
Dashner, James: The Scorch Trials 
Julkaistu: 2010
Dashner, James: The Death Cure 
Julkaistu: 2011

Takakannesta: "A boom exploded through the air, making Thomas jump. It was followed by a horrible cruncing, grinding sound. He stumbled backward, fell to the ground. He wouldn´t have believed it if he hadn´t seen it for himself. The enormous stone wall to the right of them seemed to defy every known law of physics as it slid along the ground, throwing sparks and dust as it moved, rock against rock. The crunching sound rattled his bones. He looked around at the other openings. On all four sides of the Glade, the right walls were moving toward the left, closing the gap of the Doors. Then one final boom rumbled across the Glade as all four Doors sealed shut for the night." James Dashner, The Maze Runner

16-vuotias Thomas herää muistinsa menettäneenä keskellä valtavaa labyrinttia. Hän ymmärtää, että hänen täytyy yrittää selviytyä labyrintin sisällä asuvassa poikien yhteisössä, jos hän aikoo löytää tiensä ulos.

Löysin ensin ensimmäisestä kirjasta tehdyn elokuvan ja sitten vasta kirjat. Elokuvan idea oli niin mielenkiintoinen ja se jäi niin jännittävään kohtaan, että minun oli pakko saada tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu. On kutkuttavan kamalaa ajatella, millaista olisi joutua labyrintin sisälle. Jos ei muistaisi mitään ja jos ei tuntisi ketään. Ensimmäinen kirja The Maze Runner piti minut otteessaan koko kirjan ajan - vaikka olinkin nähnyt elokuvan. Kirja poikkesi joiltain osin elokuvasta ja kiinnosti senkin vuoksi vielä enemmän. Jos jotain parannettavaa pitäisi keksiä niin labyrintissa olisi voinut tapahtua vielä monipuolisemmin ja enemmän jännittäviä asioita. Toinen kirja The Scorch Trials ei pettänyt, sillä sekin piti minut koko kirjan ajan jännityksessä. Poikajoukon sekä muutaman tytön täytyi tällä kertaa selvittää tiensä kaupungin läpi. Olin välillä ymmälläni, kuka joukosta on kenenkin puolella ja mitä kaikki tapahtumat oikein tarkoittavat, ja janosin vastauksia. Kolmas kirja The Death Cure oli aluksi jännittävä, sillä siinä tutustuttiin taas uuteen ympäristöön ja saatiin kuulla uusia paljastuksia siitä, mistä kaikissa tapahtumissa oikein on kysymys. Tiesin, että loppuratkaisu olisi lähellä ja odotin sitä innolla. Jotenkin kirja kuitenkin latistui loppua kohden ja toisti itseään - tai sitten odotukseni olivat liian korkealla. Tapahtumat eivät enää olleet yllättäviä, vaikkakin loppuhuipennus oli kuvattu elokuvamaisen jännittävästi. Lopussa maailman ihmisten tilanne jäi kaivamaan mieltä. Minulla on vielä lukematta kirjasarjan ennakko-osa nimeltään The Kill Order (2012). Jäin näiden kolmen kirjan jälkeen niin tyhjäksi, että päätin pitää tauon ennen kuin aloitan ennakko-osan lukemisen. Kirjasarjaan on tulossa toinen ennakko-osa nimeltään The Fever Code vuonna 2016.

The Maze Runner elokuva sai ensi-iltansa viime vuonna. The Scorch Trials tulee elokuvateattereihin 18.9.2015. Tällä hetkellä tuntuu siltä, että todella monista kirjoista tehdään elokuvia. Tämä kirjasarja vaikutti sellaiselta kuin se olisi kirjoitettu elokuvan tekoa varten.

Voin suositella kirjoja seikkailuista, mysteereistä, selviytymisestä ja maailmanlopun katastrofeista kiinnostuneille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!