torstai 24. syyskuuta 2015

AJ Penn: The Tribe: A New WorldPenn, AJ: The Tribe: A New World

Kirja kertoo maailmanlopun jälkeisestä maailmasta, jossa kaikki aikuiset ovat kuolleet virukseen. Lapset ja nuoret ovat muodostaneet klaaneja selviytyäkseen kaaoksessa. Tarina alkaa siitä, mihin se päättyi Klaani nimisessä tv-sarjassa, jota näytettiin Yle:n kanavilla 2000-luvun alussa. Sarjan alkuperäinen nimi on The Tribe. Kirja, kuten sarjakin, seuraa etenkin Ostarinrotat nimisen klaanin selviytymistä ja halua luoda parempaa maailmaa. Klaani asuu hylätyssä ostoskeskuksessa kaupungissa, kunnes se sarjan lopussa joutuu pakenemaan uutta virusta sataman kautta veneellä. Kirjan tapahtumat kertovat venematkasta ja hahmojen selviytymisestä mystiselle saarelle.

Kirjassa on samaa tunnelmaa ja samanlaista kerrontaa kuin tv-sarjassa. Pidän siitä, kuinka hahmot osataan kuvata sellaisina kuin ne nähtiin televisiossa. Tavallaan tuntuu siltä kuin lukisi kerrontatyyliin kirjoitettua tv-sarjan käsikirjoitusta. Kirjan tapahtumat ovat samankaltaisia kuin voisi kuvitella sarjassakin tapahtuvan. Ne ovat vain hieman suureellisempia kuin mitä tv-sarjassa pystyttäisiin esittämään. Pidin juonesta, hahmoista ja loppuratkaisusta. Kirja oli kaiken kaikkiaan onnistunut jatko tv-sarjalle.

Suosittelen kirjaa kaikille Klaani tv-sarjasta pitäneille sekä post-apokalyptisiä kirjoja lukeville.

Klaani tv-sarjan jaksoja voit katsoa viralliselta youtube kanavalta.

1 kommentti:

  1. En ole kuullutkaat tuosta tv-sarjasta. Kirja voisi olla kiinnostava, jos aikuiset tappanutta virusta ei kuvata liian tarkkaan. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!