sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Tad Williams: Velhon oppipoikaWilliams, Tad: Taru kolmesta miekasta 1: Velhon oppipoika

Tarina kertoo Simon nimisestä apupojasta, joka pääsee velhon oppipojaksi. Lopulta hän joutuu jättämään tutun linnan lähteäkseen maailmalle. Tarina on siis perinteisen fantasiakirjan kaavaan tehty.

Tartuin kirjaan aikoinaan siitä syystä, että halusin lukea Ajan Pyörä kirjasarjan ohella jonkin toisen eeppisen ja pitkän tarinan. Tässä kirjasarjassa oli myös samantyyppisesti tehdyt kannet. Petyin tämän kirjan suhteen. Se oli aikamoista pakkopullaa. Ajattelin, että tarina paranee, kun se lähtee kunnolla käyntiin. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Lopetin kirjasarjan lukemisen toisen kirjan jälkeen. Kirja on jotenkin omituiseen tyyliin kirjoitettu, mikä ei sopinut minulle. En halunnut tuhlata aikaani turhanpäiväisen kirjasarjan lukemiseen. Kirja ei edes houkutellut lukemaan tai tietämään lisää siitä, mitä tulevissa kirjoissa tulee tapahtumaan. Hahmotkaan eivät olleet puhuttelevia. En valitettavasti keksi tästä kirjasta mitään hyvää sanottavaa.

Kirjasarjassa on kolme englanninkielistä kirjaa. Suomennettuja kirjoja on kaksitoista.

Jos harkitset fantasiakirjojen lukemista niin älä ainakaan aloita tästä. Jos olet fantasiakirjojen suuri ystävä ja suurkuluttaja, saatat ehkä pitää tästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!