perjantai 4. syyskuuta 2015

Sarjakuvat: Aku Ankka"Elämme kovia aikoja, ystävä hyvä."

Näin perjantain kunniaksi hieman sarjakuvista. Lempisarjakuvalehteni on Aku Ankka. Minusta tuntuu siltä, että se on luultavasti kaikkien suomalaisten tuntema ja eniten lukema sarjakuvalehti. Olen lukenut niitä ihan pienestä pitäen. Koululaisena Aku Ankat olivat rentouttavaa vastapainoa koulukirjoille. Pidän näistä sarjakuvista, sillä niissä kerrotaan hauskoja ja mielenkiintoisia tarinoita - aivan kuin kirjoissa. Osa tarinoista päättyy surullisesti, osa hauskasti, osa opettavaisesti. Aikuisiällä sarjakuvat toimivat edelleen tasapainona muulle lukemiselle.

Olen hankkinut muutamia kansioita Aku Ankoilleni, jotta ne pysyisivät järjestyksessä ja siisteinä. Minua harmittaa, että niiden hinta on aika iso. En ole siis viitsinyt hankkia niitä sen vuoksi enempää.Lempihahmojani tällä hetkellä ovat Aku Ankka, Roope-setä, Milla Magia ja Mummo Ankka. Aku Ankka on Aku Ankka! Ei sitä sen enempää tarvitse perustella. Hän on Aku Ankka sarjakuvissa tietenkin pääosassa. Aku Ankan monenlaisia ammatteja ja koettelemuksia on mielenkiintoista seurata. Roope-sedästä pidän, koska hänellä on upea menneisyys, josta riittää ammennettavaa. Hänellä on lisäksi monenlaisia seikkailuja monien ensilanttia tai rahoja havittelevien vihollisten kanssa. Etenkin Karhukopla joutuu usein monenlaisiin ongelmiin. Roope-setä on älykäs ja osaava. Hän osaa välillä olla hankala ja itara, mutta loppujen lopuksi hänellä on kultainen sydän. Milla Magian kommelluksia on hauska lukea. Pidän muutenkin fantasiahahmoista, joita Milla noitana edustaa. Lisäksi tykkään Roope Ankka tarinoista, joissa Milla on mukana. Mummo Ankan maatilaelämä ja vanhan kansan viisaudet ovat aivan omaa luokkaansa.

Inhokkihahmojani tällä hetkellä ovat Mikki Hiiri ja Iines Ankka. Olen kyllästynyt Mikin voittamattomuuteen ja omahyväisyyteen. Hän tuntuu pärjäävän kaikessa liian helposti. Hänellä käy aivan ilmiömäinen tuuri. Mikki on aina oikeaan aikaan oikeassa paikassa. Lisäksi hän esiintyy liian usein aivan päättömissä seikkailuissa, milloin keksijöiden laitteiden maailmoissa, milloin ulkoavaruuden olioiden seurassa. Mikki Hiiri on liian outo hahmo tällä hetkellä minun makuuni. Iines Ankka on alkanut ärsyttää, koska hän kohtelee Aku Ankkaa liian usein todella huonosti. Hän vääntää ja kääntää Akun puheet päälaelleen ja asettaa Akun huonoon asemaan. Hän on lisäksi erittäin itsekeskeinen. Iines ei sallisi Akulle mitään. Eräässäkin tarinassa Aku löysi uuden parhaan ystävän. Iines tuli siitä niin mustasukkaiseksi, että teki kaikkensa, jotta parivaljakko suuttui toisiinsa ja päätti erota ikuisiksi ajoiksi. Iines oli tästä vain tyytyväinen, kun sai Akun huomion taas pelkästään itselleen. Lisäksi Iines häpeää Akun seurassa esiintymistä, etenkin Akun vaatteita. Hän on hyvin pinnallinen hahmo. Kaiken huippu on tilanteet, joissa Iines jallittaa Hannua ja Akua ja laittaa heidät kilpailemaan suosiostaan. Käyttääkö Iines siis Akua vain hyväkseen? Kuinka Aku kestää Iinestä? Akun täytyy olla todella rakastunut Iinekseen salliessaan noin hirveän käytöksen ja kohtelun.

Annan Aku Ankka sarjakuvalehdille neljä tähteä, sillä se on lempisarjakuvalehteni, mutta välillä siellä on tarinoita, joista en pidä, esimerkiksi Aku Ankan ja Teppo Tulpun tappelut tai Mikki Hiiren seikkailut omituisissa maailmoissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!