perjantai 23. joulukuuta 2022

Jenny Bayliss: Jouludeitti x 12

Kate on ilmoittautunut ystävänsä painostuksesta treffipalveluun, joka järjestää kahdettoista treffit eri miesten kanssa ennen joulua. Ystävä on itse kiireinen kahden lapsen äiti. Kate on juuri saanut palautettua hyvät välit toiseen ystäväänsä Mattiin, jolla on kädet täynnä töitä kahvilabisneksessä, jossa Kate auttaa leipomalla vitriiniin makeita herkkuja. Päätyönään Kate on tekstiilisuunnittelija. Hän on työskennellyt Lontoossa, mutta palannut asumaan kotikylään huolehtiakseen isästään. Kate on turhautunut miehiin etsittyään heitä maailmalta. Löytyisikö kotipaikkakunnalta viimein se oikea?

"'Mikä sai sinut päättämään, että nyt on oikea aika löytää uusi kumppani?'" (s.229)

Kirjaa voisi kuvailla sanoilla jouluinen, humoristinen, myötähäpeällinen, suloinen, herttainen, romanttinen ja herkullinen. Pidin eniten kohdista, joissa kuvailtiin talvista ympäristöä, jouluherkkuja ja jouluvalmisteluja. Kaksitoista treffiä oli vähän liikaa, vaikka ne olivatkin viihdyttävää luettavaa. Seitsemän olisi ollut ihan riittävästi, sillä treffit alkoivat toistaa itseään ja tarina alkoi tuntua turhaan pitkitetyltä. Varsinkin, kun loppuratkaisu oli alusta asti täysin selvä. Lukijan tehtäväksi jäi jännittää, kuinka sinne päästään. Suosittelen kirjaa joululomalukemiseksi.

"'Enkä todellakaan halua kuulla sinun tai kenenkään muunkaan suusta tuomitsevia kommentteja rakkauselämästäni.'" (s.243)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!