sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Salla Simukka: Sisarla

Kaikkialla on kerroksittain lunta. Maailma oikein hukkuu lumeen, mikä alkaa pikku hiljaa pesiytyä myös ihmisten sisälle. Eräänä päivänä 11-vuotias Aliisa putoaa lumen läpi uuteen maailmaan, jossa hän kohtaa alkajaisiksi sudenolennon. Hän saa tietää olevansa Sisarlassa, joka on täynnä muitakin maagisia olentoja kuten tuulikeijuja, jotka toimivat eri ilmansuunnista tuulevan tuulen mukaan. Siellä on myös Meri, josta tulee heti Aliisan paras ystävä. Elämä on autuaallisen ihanaa, mutta Aliisa ei saa unohtaa kotiaan, joka on lumen valtaama. Hän lähtee Merin kanssa etsimään kuningatarta, joka voisi lopettaa ikuisen lumisateen.

Tarinassa on sekoitettu aineksi klassikkosaduista kuten Liisa ihmemaassa ja Lumikuningatar sekä Harry Potter. Hauskin kohtaaminen tapahtuu erään pöllön kanssa. Hän on niitä henkilöitä, joihin kahvi vaikuttaa hieman liikaa, mikä saa hänet puhumaan höpsösti. Mielenkiintoisimpia hahmoja ovat merirosvot, jotka kalastavat unohtuneita tarinoita, sekä unienkutojat ja lämmönsyöjät.

Matkan aikana Aliisa oppii, kuinka vapautta on monenlaista ja kuinka ketään ei voi pakottaa tiettyyn osaan. Mystinen tarina saa lukijan ajattelemaan, ihmettelemään ja kummastumaan. Se tarjoaa jännitystä, seikkailua, ystävyyden lämpöä sekä mielikuvituksekkaita tapahtumia.


Helmet lukuhaaste 2019: 14. Kirjailijan sukunimi alkaa samalla kirjaimella kuin oma sukunimesi

4 kommenttia:

 1. Tämä luminen kirja sopii hyvin talveen. Tosin meillä sataa edelleen vettä täällä Turussa.
  Kiitos kiinnostavasta lukuvinkistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarina on juuri sopiva lumiseen talvipäivään tai sen odotteluun! Mukavaa, kun sait kirjavinkin :)

   Poista
 2. Sisarlan poimin Kieltenopen kotiblogista lahjaksi tuolloin 8-vuotiaalle ja menestys oli taattu! (Ymmärrän, sillä ihan pakkohan se oli itse varovaisesti vilkaista ennen paketointia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, että kirja oli juuri sopiva lahja lapselle! Kirjat on kyllä hyvä lukea itsekin etukäteen niin voi sitten yhdessä jälkikäteen jutella kirjasta :)

   Poista

Kiitos kommentista!