tiistai 31. joulukuuta 2019

Ihanaa uutta vuotta 2020!Haluaisin kiittää kaikkia kuluneesta vuodesta 2019!

Olen näiden vähän yli neljän blogivuoteni ajan puhunut omien unelmien toteuttamisen puolesta. Omiin haaveisiin pystyy keskittymään, jos tekee tarvittavia valintoja. Olen nauttinut kuluneen vuoden aikana erityisen paljon kulttuurista; kirjallisuudesta, teatterista, baletista, sirkuksesta ja museoista. Matkustin kesäkuussa Lontooseen, missä ihastelin kaikkea kirjoihin liittyvää, ja aloitin parin vuoden tauon jälkeen taas näyttelemisen harrastamisen. Olen oppinut paljon uutta ja päässyt kokeilemaan monenlaisia asioita. Parasta blogiharrastuksessa on ihanat kohtaamiset ja ihmisten inspiroiminen.

Luetut kirjat ja kirjatapahtumat

Luin vuoden aikana 64 kirjaa. Viime vuonna luin niitä 57, sitä edellisenä 73 ja sitä edellisenä 75. Luin tänä vuonna 28 kotimaista kirjaa ja 36 ulkomaista kirjaa. Paras lukemani kirja oli Wolfgang Herrndorfin Ladaromaani. Se kertoo henkisestä kasvusta, ystävyydestä ja oman elämän haltuunotosta. Maaliskuussa kuvasin Blogistanian parhaat 2018 palkintojenjakotilaisuuden Kirjakultti youtube-kanavalle. Heinäkuussa järjestin blogistanian kesälukumaratonin ja osallistuin Harry Potter lukumaratoniin. Lokakuussa osallistuin kirjabloggaajan asemassa Helsingin kirjamessuille. Joulukuussa pääsin tapaamaan kirjagrammaajia Helsingissä. Kaikki ihanat tapahtumat tuovat tavallisen arkilukemisen oheen uusia ulottuvuuksia.

Lukuhaasteita

Osallistuin neljännen kerran Helmet lukuhaasteeseen. Sain jälleen kerran luettua viisikymmentä kirjaa viiteenkymmeneen haastekohtaan, mistä olen innoissani. Muita lukuhaasteita olivat Montgomery -lukuhaaste ja Batman 80 vuotta -lukuhaaste.

Alkavana vuonna 2020 jatkan vuosi sitten aloittamaani henkilökohtaista haastetta lukea kirjoja kaikista maailman maista. Ajatuksena on lukea kirjoja, joiden kirjailija on kyseisestä maasta. Hienoa toki olisi, jos kirjan tapahtumat sijoittuisivat kyseiseen maahan, mutta en silti rajaa sisältöä tarkemmin.

Kirjagram suureksi osaksi elämää

Parasta blogivuodessa on ollut kirjagram, josta olen saanut paljon uutta energiaa ja inspiraatiota. Olen ollut erityisen innostunut retkeilemään kirjan kanssa. Ulkona kuvaaminen on ihaninta.

Elokuussa kävin Aami kollektiivin järjestämässä inspispäivässä, mikä inspiroi minut tarkastelemaan harrastustani uusista näkökulmista. Tein kirjatililleni instagramiin kyselyn, jossa pohdittiin, millaisia kirjakuvia ihmiset haluavat nähdä. Etenkin kaupallisten yhteistöiden tekeminen herätti keskustelua puolesta ja vastaan. Noin 80 prosenttia vastanneista pitää kaupallista kirja-arviota luotettavana. Kirjatilien ylläpitäjät joutuvat tasapainoilemaan, kuinka paljon he tuovat esille omaa henkilökohtaista elämäänsä ja kuinka paljon he keskittyvät niin sanotusti vain kirjavinkkaamiseen. Suurin osa ihmisistä etsii kirjagramin kautta lukuvinkkejä ja kirjakeskustelua.

Rakastan kirjagramin yhteisöllisyyttä ja positiivisuutta. Tykkään selailla kauniita kirjakuvia, etsiä kirjavinkkejä, järjestää kyselyjä, vastata tageihin ja päivittää tarinoita. Parasta on toisten inspiroiminen ja uusien ideoiden saaminen sekä keskustelu. Kirjavuoteni hahmottuu varmasti parhaiten kirjatilistäni.

Lounailla kirjailijoiden kanssa

Toivoin vuosi sitten kokevani jotain uutta ja yllättävää blogiharrastuksen myötä. Pääsin tutustumaan minulle uudenlaiseen markkinointikonseptiin nimittäin lounaille kirjailijoiden kanssa, mihin kutsutaan paikalle sekä kirjabloggaajia että muita somevaikuttajia. Toukokuussa Kustannusosakeyhtiö Otava kutsui minut Kämp hotelliin tapaamaan Camilla Läckbergiä ja tutustumaan hänen uusimpaan kirjaansa Kultahäkki sekä teatterimuseoon tapaamaan Jessica Townsendia ja tutustumaan hänen uusimpaan kirjaansa Morriganin kutsumus. Gummerus Kustannus Oy puolestaan kutsui minut Helsingin kirjamessujen yhteydessä tapaamaan Camilla Grebeä ja tutustumaan hänen uusimpaan kirjaansa Horros. Kaikki tilaisuudet olivat ihastuttavia ja lämminhenkisiä. Kirjailijoiden vapautunutta keskustelua heille tärkeistä aiheista oli mukava kuunnella.

Toiveet vuodelle 2020

Toivoisin rauhallisempaa vuotta. Olen viime vuodet puuhastellut intoa puhkuen kaikenlaista, joten hieman seesteisempi vuosi voisi olla paikallaan. En toki pane pahakseni, jos vuoteen sisältyisi myös jotain uutta ja piristävää, mutta pyrin siihen, että osaisin sanoa vastaantuleville inspiroiville tilanteille myös ei.


Oikein hyvää ja lukuisaa vuotta 2020!

14 kommenttia:

 1. Sinulla on ollut antoisa kirjavuosi! Täysi Helmet-lista on hieno juttu. Minulla haaste jäi tänä vuonna väliin, mutta nyt on sitten intoa osallistua vuoden 2020 haasteeseen. :) Hyvää vuodenvaihdetta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavia lukuhetkiä Helmet haasteen parissa! Pidän itse vuorostani siitä taukoa.
   Hyvää uutta vuotta! :)

   Poista
 2. Oikein hyvää uutta kirjavuotta 2020 ja lukuiloa :)

  VastaaPoista
 3. Hei!

  Olen seurannut vuottasi Instan puolella ja ihaillut aktiivisuuttasi sekä tuota tavoitteellisuuttasi. :)
  Minäkin aloitin Helmet-lukuhaasteen, mutta totesin, että se ei sovi tyyliini lukea, joten jätin haasteen kesken.

  Onnea vuodelle 2020!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihana kuulla!

   Lukuhaasteet ovat sopineet minulle aivan täydellisesti. Niiden löytäminen on ollut hienoa. Lukumaratonit sen sijaan eivät ole yhtään minun juttuni. Kaikille varmasti löytyy omanlainen tyyli lukea.

   Hyvää uutta vuotta 2020!

   Poista
 4. Kirjakiinnostus on hienosti levinnyt on grammia, podcasteja jne. Ja ihan ”perintrisiä” blogeja ja niiden ympärillä kaikkea kiva. Se jatkukoon. Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on mukavaa, että kirjaharrastus on laajentunut moneen eri suuntaan. Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 5. Olet ollut kadehdittavan hyvä Helmet-haasteessa. Itse en ole uskaltautunut kertaakaan mukaan. Pitäisikö repäistä uuden vuosikymmenen kunniaksi ja ottaa osaa ensi vuoden Helmet-haasteeseen?

  Ihanaa uutta vuotta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukuhaasteen kautta lukeminen on selvästi sopinut minulle. Tekee tiukkaa jäädä tänä vuonna pois Helmet lukuhaasteesta, mutta toisaalta on ihanaa keskittyä uudenlaisiin haasteisiin. Suosittelen kokeilemaan, jos lukuhaasteet olisivatkin oma juttu!
   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 6. Hienoa, kun olet onnistunut Helmet-haasteessa. Minusta se kuulostaa niin haasteelliselta, etten ole rohjennut rueta siihen. Ihanaa lukuvuotta 2020 sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Helmet lukuhaaste on kyllä aika iso projekti. Sen voi toki halutessaan suorittaa vain osittain.
   Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 7. Uudelle alkaneelle vuosikymmenelle: seesteisyyttä, onnistuneita valintoja ja kiintoisia kirjoja! Onnistukoot myös ei-harjoituksesi riittävässä määrin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! :)
   Oikein hyvää alkanutta uutta vuotta!

   Poista

Kiitos kommentista!