maanantai 9. joulukuuta 2019

Paulo Coelho: Valkyriat

Paulo matkustaa 40 päivän ajaksi Mojaven aavikolle saadakseen yhteyden suojelusenkeliinsä ja ennen kaikkea itseensä. Hän uskoo enkelin ottavan sen muodon, minkä ihminen pystyy käsittämään. Hän kokee, että lapset puhuvat enkelilleen, kunnes heitä kielletään leikkimästä mielikuvitusystävän kanssa. Paulo kohtaa matkan varrella moottoripyörillä liikkuvan uskonnollisen naisryhmän, Valkyriat. He saarnaavat ihmisille avonaisista taivaan porteista, mihin enkelit tietävät suoran tien.

Paulo tarkastelee henkistä etsintäänsä ja mystisiä kokemuksiaan. Hän kokee, että ihminen käpertyy itseensä ja katsoo vain lähelle. Hänen mielestään ihmisen pitäisi opetella katsomaan kauas, jolloin tietoisuus laajenee ja sielu kasvaa. Tavoitteena on pelon voittaminen ja yhteys maailmankaikkeuden kanssa. Paulo kokee välillä epäuskon hetkiä siitä, onko hän valinnut oikean tien. Hän toivoo, että rakkaus johdattaa hänet perille. Henkinen matka koettelee etenkin Paulon avioliittoa. Mies joutuu pohtimaan rakkauden ja ihastuksen eroa sekä omien vikojensa hyväksymistä. Rakkaus opettaa kasvamaan.

Kirja on kiinnostava matka erään miehen pään sisälle, vaikka se onkin täynnä ajatuksia, joista kaikista ei saa kunnolla otetta. Toisaalta se ei haittaa. Mietteet tulevat ja menevät. Paulon uskonnolliset näkemykset tuntuvat eksoottisen vierailta. Läheiseltä vaikuttavat oikeastaan vain oman ajattelun laajentaminen oman itsensä ulkopuolelle.


Helmet lukuhaaste 2019: 38. Jossain päin maailmaa kielletty kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!