lauantai 5. elokuuta 2017

Timo Parvela: Kepler62: Kirja kaksi: Lähtölaskenta"Sinä olet tulevaisuus!"

Parvela, Timo; Sortland, Bjorn: Kepler62: Kirja kaksi: Lähtölaskenta
Kirjasarja: Kepler62, osa 2
Muut osat: Osa 1
Julkaistu: 2015

Alkuperäinen nimi: Kepler62 - Nedtelling
Mistä maasta: Suomi, Norja

Suomentanut: Outi Menna
Kuvitus: Pasi Pitkänen
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 157


Asekaupalla rikastuneen suvun tytär Marie Vallvik on palkannut nörttejä pelaamaan Kepler62 peliä puolestaan. Hän haaveilee pääsevänsä paikkaan, jossa rahalla ei olisi mitään merkitystä. Hänellä on kaikki maailman valta ja tavarat, mutta ei yhtään ystävää. Marie saa Kepler62 pelin lopusta koordinaatit ja lentää yksityislentokoneella Yhdysvaltoihin, jossa sijaitsee mystinen paikka nimeltään Area 51. Siellä hän tutustuu muihin lapsiin, harjoittelee ampumista ja selvittää avaruuden salaisuuksia.

"Kukaan ei jää kaipaamaan minua, saan ehkä kokonaan uuden elämän. Paikassa, jossa raha ei merkitse mitään. Jossa ihmiset eivät häivy luotani heti kun lakkaan maksamasta. Saan aloittaa kaiken alusta, olla vain oma itseni." (s.39)

Kirjan maailma synkkenee edelleen. Maapallo elää enää hiuskarvan varassa. Lasten elämä on kaikella tavalla epäreilua - olivat he sitten köyhiä tai rikkaita. He kokevat aikuiset pelottavina, etäisinä ja salailevina. Aikuisiin tai tulevaisuuteen on vaikea luottaa. Toisaalta lapsilla ei ole muuta vaihtoehtoa, vaikka he tuntevatkin tulevansa johdatelluiksi. Pidän yhä enemmän kirjan kuvituksesta ja tarinan kekseliäisyydestä. En malta odottaa, että pääsen lukemaan myös seuraavat osat ja selvittämään, miten lapsille oikein lopulta käy.

"Meitä on liian paljon, sääolosuhteet ovat liian huonot, ihmiset ovat sotineet liikaa, bakteerit ovat liian vastustuskykyisiä. Tunnelma ei niin sanotusti ole huipussaan." (s.18)

"Maapallo on matkalla kohti tuhoa. Ei ole mitään syytä optimismiin." (s.44)


100 suomalaista kirjaa: 27/100

2 kommenttia:

  1. Minäkin aion vihdoin ja viimein tutustua tähän sarjaan. Viimeisimmällä kirjastoreissulla huomasin ensimmäisen osan lanupuolen esittelyhyllystä, ja otin oitis mukaani. En ole vielä ehtinyt lukemaan, mutta kuvitus vaikuttaa aika hienolta.

    VastaaPoista
  2. Luettiin keväällä pojan kanssa putkeen neljä ensimmäistä osaa ja odotellaan innolla kahta viimeistä. Viides taisi jo ilmestyä kesällä ja kuudes tulee lokakuussa. Aluksi kirjat tuntuivat 8-vuotiaasta liian jännittäviltä ja vaikeasti ymmärrettäviltä, mutta halusi kuitenkin jatkaa. Sitten jäi koukkuun :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!