lauantai 19. elokuuta 2017

Elokuun lukumaratonOsallistuin blogistanian kesän 2017 kolmanteen lukumaratoniin. Aloitin lukemisen perjantaina klo 11.00 ja lopetin lauantaina klo 11.00. Kirjana minulla oli Emmi Itärannan Teemestarin kirja.

Perjantai

Lueskelin rauhalliseen tahtiin kauniilta ja hartaalta tuntuvaa kirjaa. Kuuntelin samalla teeseremoniaa kuvaavaa rauhallista musiikkia. Olo oli rentoutunut ja mukava. Pysähdyin välillä ajattelemaan kirjan mukanaan tuomia ajatuksia ja tein myös itselleni ruokaa. Illemmalla huomioni kiinnittyi enemmän muihin asioihin kuten uutisten seuraamiseen.

Lauantai

Luin aamulla muutaman sivun lisää. Sain lukumaratonin aikana luettua yhteensä 130 sivua. Osallistuin kaikkiin kesän lukumaratoneihin. Ensimmäinen meni huonosti, sillä minulle tuli yllättävä matka, jolloin ehdin lukea vain muutaman hassun sivun. Toinen lukumaraton oli selvästi kaikista onnistunein, sillä sain luettua tasaisesti koko ajan. Sivuja kertyi tuolloin 356. Kolmen lukumaratonin jälkeen minusta tuntuu, että yhteen putkeen lukeminen ja sivujen laskeminen eivät ehkä ole minun juttuni. Toisaalta se on hauskaa, sillä on mukava ajatella, että niin moni muukin lukee yhtä aikaa. Toisaalta en jaksa keskittyä kovin pitkään samaan asiaan, vaan tarvitsen välillä liikkumista tai muuta puuhastelua. Lukumaratonin voi onneksi säätää omanlaiseksi ja asettaa omia henkilökohtaisia tavoitteita. Nyt minulla oikeastaan oli ajatuksena saada kirja hyvään alkuun, joten tavallaan onnistuin tavoitteessani.


Lue lisää kesälukumaratonista Oksan hyllyltä -blogista.Mukavaa lukumaratonin jatkoa kaikille siihen osallistuville tai sitä seuraaville!

4 kommenttia:

 1. Minullekin tuottaa hankaluutta tuntien pötköön lukeminen. Mutta osallistuminen on kiva yhteisöllinen jutttu, tärkeämpää minusta kuin sivumäärä.

  VastaaPoista
 2. Minäkään en pysty lukemaan tuntikausia putkeen, mutta se tässä on kivaa, että on muitakin lukijoita samalla matkalla. Onnea sinulle. Selvisit maratonilta. Itse olen vielä alkumetreillä, eikä lukeminen oikein ota sujuakseen.

  VastaaPoista
 3. Samaa mieltä riitta kn kanssa, yhteisöllisyys on tässä hieno juttu. Ymmärrän tuon, ettei pysty lukemaan tunteja putkeen - tarvitsen itsekin aina taukoja välissä. Ei pysty olemaan paikoillaan, vaan sisäinen levottomuus iskee :D /Tiia

  VastaaPoista
 4. Mukavaa, että sait Itärannan kirjan hyvin alulle. Minullekin on hankalaa keskittyä yhteen kirjaan useampi tunti, ellei kirja ole äärimmäisen koukuttava. Siksi maratonini ovatkin melkoisia sillisalaatteja, kun on pakko vaihtaa kirjaa aika usein. :) Kiitos sinulle, että osallistuit maratonille!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!