keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Stephenie Meyer: Bree Tannerin lyhyt elämä"Sanomalehden otsikko pisti silmääni pienestä metallisesta lehtiautomaatista. Seattle piiritystilassa - kuolonuhrien määrä kasvaa edelleen."

Meyer, Stephenie: Bree Tannerin lyhyt elämä
Julkaistu: 2010
Alkuperäinen julkaisu: 2010
Alkuperäinen nimi: The Short Second Life of Bree Tanner 
Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Pirjo Ruti
Sivumäärä: 218

Takakannesta: "Hän on vastasyntynyt vampyyri. Hän on osa Victorian - Edwardin kostonhimoisen arkkivihollisen - armeijaa, jonka tehtävä on tuhota Cullenit ja Bella. Bree Tannerin punaisten silmien kautta välittyy nuorten vampyyrien verenhimoinen maailma ja sen pimeät puolet. Breen elämää syventävä tarina kulkee uusien vaarojen ja salaisuuksien kautta Epäilys-romaanista tuttuun unohtumattomaan päätökseen."

Tämä kirja on kirjoitettu lisätarinaksi Houkutus -kirjasarjalle - tarkemmin sanottuna Epäilys nimiselle kirjalle - joka kertoo Bellan ja Edwardin tarinan. Tapahtumat kerrotaan Bree nimisen vampyyrin näkökulmasta.

Luin kirjan joitain vuosia sitten, sillä ajattelin sen kertovan perinteisemmistä vampyyreista, joista tykkään lukea. Mielestäni tapahtumat olivat mielenkiintoisia ja etenkin kirjan alku jäi mieleen. Vastasyntyneet vampyyrit olivat vanhemman vampyyrin heille tarjoamien tietojen varassa ja johdateltavissa. He olivat aggressiivisia ja elämänjanoisia - nimenomaan juuri janoisia. Breen hahmo herätti minussa myötätuntoa, sillä hänen kumpikaan elämänsä ei vaikuttanut olevan onnellinen. Tämä kirja ei ollut siirappinen kuten muut sarjan kirjat. Loppu jäi harmittamaan, vaikka se olikin sopiva tällaiselle tarinalle ja vaikka tiesinkin sen etukäteen.

1 kommentti:

Kiitos kommentista!