sunnuntai 1. marraskuuta 2015

30 sivua päivässä lukuhaasteOlen lukenut lähipäivien aikana eri kirjablogeista lukuhaasteesta, jossa on tarkoitus lukea 30 sivua päivässä. Ajattelin heti, etten ehdi millään lukea kyseistä määrää joka päivä, jolloin haaste jäisi minulta ainakin tältä erää väliin. Vastailin kirjablogeihin, että minusta on kuitenkin mukavaa seurata kyseistä haastetta. Mutta sitten minussa heräsi epäilys, että haluaisin sittenkin osallistua. Ainakin haluaisin kokeilla, miten haaste onnistuisi. Tällä hetkellä ajatuksenani olisi tehdä kuun loputtua koonti siitä, kuinka haasteessa kävi.

Haasteen säännöt: "Lukuhaasteessa luetaan vähintään kolmekymmentä sivua päivässä marraskuun ajan. Joka päivä luetaan. Seuraavan päivän annosta ei voi lukea ennalta, eikä seuraavana päivänä paikata edellistä. Luettavan on oltava kaunokirjallisuutta tai kertovaa tietokirjallisuutta - opaskirjat, töihin liittyvät raportit ja oppikirjat on luettava lukuhaasteen sivumäärän päälle. Sivut saa lukea useassa erässä. Enemmän saa lukea ja muutakin saa lukea, kunhan kolmekymmentä sivua kirjallisuutta päivässä tulee täyteen. Himolukijat voivat tehdä haasteesta progressiivisen: sivujen määrää lisätään kymmenellä päivittäin, jolloin marraskuun viimeisenä päivänä päiväannos on reilut kolmesataa sivua. On suositeltavaa lukea kirjaa tai erityistä lukulaitetta. Painetun kirjan lukeminen on tutkitusti erilaista kuin vaikkapa tietokoneen ruudulta lukeminen. Painettua kirjaa luetaan, ei selailla. Kun lukee laitetta, jossa ei ole nettiyhteyttä, lukemisesta tulee yhtäjaksoista sen sijaan, että välillä pomppisi tarkistamaan meilejä ja kurkkaamaan Facebookista uusimmat huumorivideot. Haasteen Facebook-tapahtumasivuilla kannattaa kuitenkin käydä päivittäin. Marraskuun kuluessa Lukuhaasteen sisällä on luvassa vapaaehtoisia erikoishaasteita ja kuulumisia kirjailijoilta ja muilta tunnetuilta Lukuhaasteeseen osallistuvilta lukijoilta. Tapahtuman kuluessa saatetaan järjestää myös yllätysarvontoja, joissa palkintona on lisää uutta luettavaa."

Aloitin haasteen kirjalla J.K.Rowling: Harry Potter ja Azkabanin vanki, jota olen tähän mennessä lukenut tänään jo 70 sivua. Saa nähdä, miten arkena käy... En ota paineita. Ajattelin pitää tämän hauskana haasteena lukemisen taustalla! Mukavia lukuhetkiä kaikille!

2 kommenttia:

  1. Kiva, että päätit kuitenkin lähteä mukaan. :) Potterilla onkin hyvä aloittaa haaste. Itse olen päättänyt, ettei haittaa vaikka joku päivä en saisikaan 30 sivua täyteen. Seuraavana päivänä uusi yritys ja silleen. :)

    VastaaPoista
  2. Kiva, että lähdit mukaan! Osallistun itsekkin :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!