keskiviikko 4. marraskuuta 2015

Cecelia Ahern: Mitä huominen tuo tullessaan"Sanotaan, että tarina menettää jotain jokaisella kertomiskerralla. Jos se pitää paikkansa, tämä tarina ei ole menettänyt mitään, sillä se kerrotaan nyt ensimmäistä kertaa."

Ahern, Cecelia: Mitä huominen tuo tullessaan
Julkaistu: 2010
Alkuperäinen julkaisu: 2009
Alkuperäinen nimi: The Book of Tomorrow 
Mistä maasta: Irlanti
Suomentanut: Terhi Leskinen 
Sivumäärä: 415

Takakannesta: "Tamara Goodwin on aina saanut kaiken haluamansa. Äveriään perheensä kartanossa hänellä on käytössään yksityisranta, valtava valikoima merkkivaatteita ja ylellinen huone kylpyhuoneineen. Tamara on tottunut elämään hetkessä haaskaamatta ajatustakaan huomiselle. Kun perheen isä kuolee äkillisesti ja jättää jälkeensä valtavat velat, Tamaran ja hänen äitinsä on myytävä koko omaisuutensa ja muutettava maalle sukulaisten luokse. Vaatimattomassa mökissä Kilsaneyn linnan varjossa majaileva pitkästynyt tyttö kaipaa takaisin Dubliniin. Tamara herää horroksestaan, kun paikkakunnalle pysähtyy kirjastoauto. Siellä hänen silmiinsä osuu salaperäinen kirja: nahkakannessa ei lue kirjan eikä kirjailijan nimeä, ja sivut on suljettu kullanvärisellä lukolla. Tamaran on pakko saada lukko auki. Kun sitten kirjan tyhjyyttä ammottavat sivut alkavat täyttyä kuin itsestään, Tamaralle aukeaa uusi maailma, jossa myös tulevaisuudella on sijansa."

Tartuin kirjaan sen hauskanvärisen kannen sekä houkuttelevan takakansitekstin perusteella. Halusin välillä lukea jotain hieman kevyempää. En joutunut katumaan, sillä kirjailijan tyyli kirjoittaa on kaunista ja kuvailevaa ja teksti on mukaansatempaavaa ja jännittävää. Siinä on mukana kirjoja, mielenkiintoisia ihmisiä sekä salaisuuksia täynnä olevat linnan rauniot. Luin kirjaa uteliaasti eteenpäin, sillä halusin etenkin tietää arvoitusten ratkaisun. Kirjastoautosta löytynyt päiväkirja nimittäin paljastaa, mitä seuraavana päivänä tapahtuu. Mutta onko päiväkirja aina oikeassa vai voisiko sen ennustusta muuttaa? Onko onni vai onnettomuus tietää, mitä huominen tuo tullessaan?


Vaikuttaako kirjan ulkoasu siihen, valitsetko kirjan luettavaksi? Muita kommentteja?

3 kommenttia:

  1. Helposti tulee ostettua kirjoja kauniin ulkoasun perusteella, tai ainakin kiinnitän niihin helpommin huomiota ja tutustun takakanteenkin paremmin, kun taas tylsännäköinen kirja voi jäädä hyllyyn vaikka aihe olisikin kiinnostava.

    VastaaPoista
  2. Tuo pitäisi lukea. Luin viimeksi P.S. Rakastan sinua. Olen nähnyt sen myös leffana. Ahern maistuu sopivin välein.

    VastaaPoista
  3. Kirja tosiaan oli kutkuttava, mutta minua vähän harmitti se jatkuva tiedon panttaaminen. Ehdin muodostaa eeppiset teoriat mielessäni ennen kun mitään oikeasti alettiin kertoa. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!