torstai 12. marraskuuta 2015

Rebecca Miller: Pippa Leen yksityiset elämät"Hän mietti, kuinka moni ihminen oli kuollut tässä talossa. Marigold Village, eläkeläisyhteisö: alkusoittoa tuonpuoleiselle."

Miller, Rebecca: Pippa Leen yksityiset elämät
Julkaistu: 2009
Alkuperäinen julkaisu: 2008
Alkuperäinen nimi: The Private Lives of Pippa Lee
Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Leena Perttula
Sivumäärä: 265

Takakannesta: "Pippa Leen elämä on muuttanut suuntaa moneen kertaan: ensin pikkukaupungin pastorin tyttärestä boheemiksi kaupunkilaiseksi, sitten nuoresta rakastajattaresta seestyneeksi kotiäidiksi. Viisikymppisenä Pippa elää Manhattanilla reilusti vanhemman aviomiehensä kanssa. Herb on arvostettu kustantaja, ja Pippa kokkaa täydellisiä päivällisiä heidän kirjailijaystävilleen. Eräänä päivänä mies kuitenkin räjäyttää pommin: hän haluaa heidän muuttavan eläkeläisyhteisöön. Uneliaina kesäaamuina Pippa alkaa ihmetellä, miten on päätynyt keskelle virheettömiä nurmikoita ja valkoisia terveyskenkiä. Miten omapäisestä tytöstä on tullut keski-ikäinen nainen, joka hallitsee italialaisen keittiön salat mutta arkailee puhua omalle tyttärelleen. Koko aikuisikänsä Pippa on elänyt mallikelpoista elämää hyvittääkseen menneet tekonsa, mutta onko hän lopulta niin onnellinen kuin vakuuttelee olevansa? Järkyttävä käänne saa Pippan oivaltamaan, että hänenkin tarinassaan on vielä kirjoittamattomia sivuja. Rebecca Millerin hieno esikoisromaani on kertomus valinnoista ja ajautumisesta, rooleista joita meille sälytetään ja rooleista joita rakennamme itsellemme."

Mielestäni oli mielenkiintoista lukea elämästä, mikä on mennyt osittain toisten ihmisten mukaan ja mitä alkaa myöhemmällä iällä viimein kunnolla pohtia. Pippa Lee joutuu miettimään, kuka hän on ja mitä hän aikoo tehdä elämälleen. Kirjassa tutustutaan sekä Pippan nykyiseen elämään että menneisyyteen, jonka tapahtumat ovat johtaneet nykyiseen elämäntilanteeseen.


1 kommentti:

Kiitos kommentista!