tiistai 14. toukokuuta 2024

Eppu Nuotio: Myrkkykeiso

Turkulainen Ellen Lähde harrastaa puutarhamatkailua ja kuuluu Marttoihin. Hän on aina valmis auttamaan kanssaihmisiään kuten naapurinpoikaa Samuelia ja ystävää Siljaa ja hänen seitsemänvuotiasta Pilke-tytärtään. Ellenillä on meneillään myös romanssi. 

"Ellen vetää keuhkot täyteen raikasta ilmaa ja vilkuttaa tutulle kahvilanpitäjälle. Kesäkukat ovat ilmestyneet penkkien väleissä oleviin kukkalaatikoihin ja jos Ellenillä olisi aikaa, hän kävisi nyppimässä kuihtuneet kukat pois, mutta nyt hän ei ehdi -" (s.27)

Mirkka Kairikko katoaa kesämökiltä. Ellen on kotipuolessa auttamassa tämän aviomiestä lastenhoidossa. Hän haluaa selvittää, mihin Mirkka on kadonnut. Kevyt dekkari keskittyy ihmissuhteisiin ja arjen haasteisiin. Käsittelyssä ovat parisuhdehaasteet, vanhemmuuden haasteet ja nuoruuden kasvukivut. Riidat kuuluvat elämään. Samuelin äidin Irina Harmion kautta pohditaan äiti-poika-suhdetta, äidin inhimillisyyttä, aikalaisuutta ja kulttuurieroja.

"Ja äiti, usein vakava ja aina pidättyväinen, on yhtäkkiä liittoutunut flyygelinsä kanssa, hänen sormensa kimpoilevat koskettimelta toiselle, hän liikehtii, huojahtelee pianotuolissa, näyttää liikkuessaan vain vähän siltä äidiltä, jota hermostuttaa Samuelin koulunkäynti. Samuel ei tunnista tuota hikistä naista -" (s.82)

Dekkari sopii lukijalle, joka ei halua lukea väkivallasta, vaan ihmisten välisestä kanssakäymisestä pienellä rikosdraamallisella jännityksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!