perjantai 31. joulukuuta 2021

Kohti uutta vuotta 2022!

Kiitos kuluneesta vuodesta 2021!

Luetut kirjat

Luin vuoden aikana 86 kirjaa. Edellisinä vuosina olen lukenut 48, 64, 57, 73 ja 75 kirjaa, joten se on tähän mennessä suurin luku. Paras lukemani kirja oli Yoko Ogawan Professori ja taloudenhoitaja. Toinen viiden tähden lukukokemus oli Cecilia Samartinin Mofongo.

Luin viimein kaikki suomennetut Neiti Etsivä kirjat, mikä on ollut lapsesta asti haaveenani. Lapsuuden kirjojen lukeminen oli hauskaa, vaikka en niitä nykylapsille suosittelisi.

Keksin viime vuonna kysyä ihmisten lempikirjoja instagramissa ja luvata lukea yhden niistä. Luin tämän vuoden aikana viisi eri lempikirjaa. Aion jatkaa lempikirjojen kyselyä uutenakin vuonna.

Ostin itselleni Kalevalan. Osallistuin helmikuussa irisbookish instagramtilin pitäjän Iiriksen järjestämään #28päivääKalevalaa nimiseen kimppalukuun, jonka tarkoituksena oli lukea Kalevala. Niin sanotusti yhdessä lukeminen oli mukavaa.

Järjestin yhteistyössä anniinasbooks instagramtilin pitäjän Anniinan kanssa #maailmalukuhaaste2021 nimisen lukuhaasteen, joka kesti toukokuusta elokuuhun. Tarkoituksena oli lukea kirjoja eri puolilta maailmaa ja erityisesti kirjailijoilta, jotka ovat kotoisin Aasiasta, Afrikasta ja Etelä-Amerikasta. Tavoitteena oli lukea niin sanotusti ei-länsimaista kirjallisuutta.

Maailman ympäri

Oma henkilökohtainen haasteeni on lukea kirjoja kaikista maailman maista. Kirjailijan täytyy olla kotoisin kyseisestä maasta, ja kirjan tapahtumien tulee sijoittua kyseiseen maahan. Tänä vuonna luin haasteeseen 22 kirjaa. Olen lukenut haasteeseen yhteensä 53/195 kirjaa.

Kirjagram

Innostuin syksyllä kuvaamaan reels-videoita. Julkaisin 24 syksyistä videota instagramiin. Minusta on mukavaa retkeillä kirjan kanssa. Kuvia löytyy instagramista tägin #retkelläkirjankanssa takaa, mihin muutama muukin on innostunut lisäämään retkikuviaan.

Järjestin joulukuussa #unelmien_joulu kuvahaasteen instagramissa, johon osallistuttiin yli sadan kuvan voimin, mistä olen yllättyneen onnellinen.

Toiveet vuodella 2022

Vuosi sitten toivoin pääseväni kulttuurin pariin ja tapaamaan muita kirjaharrastajia. Syksyllä kävin baletissa, konsertissa, teattereissa, museoissa ja kirjamessuilla. Tapasin kirjabloggaajia ja/tai kirjagrammaajia viitenä eri kertana, mikä oli mukavaa. Toivottavasti maailman tilanne paranisi niin, että kirjallisuutta ja kulttuuria voisi harrastaa yhteisöllisesti ilman sulkuja.

Hyvää uutta vuotta 2022!

4 kommenttia:

  1. Hieno kirjavuosi. Hyvää uutta lukuvuotta :)

    VastaaPoista
  2. Olen missannut täysin nuo #retkelläkirjankanssa -kuvasi. Hienoja otoksia!! Inspuroiduin välittömästi 😊 Hyvää uutta vuotta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!