sunnuntai 5. elokuuta 2018

Elokuun lukumaraton ya-kirjojen parissaOsallistuin elokuun lukumaratoniin lauantaista 4.8.2018 kello 18.00 sunnuntaihin 5.8.2018 klo 18.00. Keräsin lukupinooni kolme nuorten aikuisten kirjaa: Cecelia Ahern: Täydellinen, Sarah J. Maas: Lasipalatsi ja Katharine McGee: Tuhat kerrosta: Huipulla. Tavoitteenani oli lukea Lasipalatsi loppuun ja edetä muita kirjoja mahdollisimman pitkälle.

Lauantai

Kello 18.00

Minun piti alun perin aloittaa lukeminen jo aamulla, mutta minulle ominaiseen tapaani keksin kaikenlaista muuta tekemistä. Aloitan lukemisen kirjasta Sarah J. Maas: Lasipalatsi.

Kello 19.00

Sain luettua kirjan loppuun, joten aloitan Katharine McGeen kirjan Tuhat kerrosta: Huipulla. Olen odottanut muutaman viikon, että saisin kirjan kirjastosta käsiini. Koukutuin kirjatrilogiaan ensimmäisessä osassa, sillä se oli helppolukuinen, arkiset ajatukset narikkaan laittava, juonivetoinen, kiinnostava ja tunteisiin vetoava. Odotan toiselta kirjalta samoja ominaisuuksia.

Kello 21.00

Kirja imaisi heti mennessään! Olin hetkessä taas samassa maailmassa kuin ensimmäistä kirjasarjan osaa lukiessa. Tämän päivän saldo on 42 luettua sivua. Minulla on aika hidas lukutyyli, sillä näen tapahtumat elokuvana silmieni edessä ja tykkään nautiskella lukemastani. Koen kirjan yleensä kaikilla aisteilla. Muistan kirjan maailman tunnun, kun otan saman kirjan uudestaan käteeni. Joissain kirjoissa tuntuma on vahvempi kuin toisissa. Jotkut maailmat haalenevat vuosien myötä ja jotkut katoavat kokonaan, mutta vahvimmat säilyvät yhtä tuoreina kuin vasta luetut. Luen kirjoja hitaasti myös siksi, koska en yleensä jaksa olla kovin pitkään paikoillani, vaan puuhailen väistämättä samalla jotain muutakin.Sunnuntai

Kello 15.00

Luin aamupäivän aikana McGeen kirjaa eteenpäin 67 sivua. Kuuntelin samalla rauhallista instrumentaalista musiikkia. Yleensä musiikin kuuntelu auttaa minua keskittymään ja vie myös tietynlaiseen kirjaan sopivaan tunnelmaan. Pidän kirjasta paljon, sillä se on omalla tavallaan jännittävä. Yllätyin, kun kirjasarjaan esitellään tässä vaiheessa uusi henkilö. Aluksi suhtauduin häneen varauksella, mutta sitten opin pitämään hänestä. Se on tosin vaarallista, sillä lopussa saadaan kirjasarjan ensimmäisen osan tavoin selville, kuka tytöistä tällä kertaa kohtaa ennenaikaisen loppunsa. Viime kerralla olin loppuratkaisusta aika tyrmistynyt. Toisaalta haluaisin, että kirja loppuu heti, sillä haluan tietää ratkaisun, mutta toisaalta haluan tunnelmoida kirjan epätodellista maailmaa vielä jonkin aikaa.

Kello 18.00

Lukumaraton on päättynyt! Lukeminen oli mukavaa ja rentoa, vaikka puuhastelinkin samalla kaikenlaista. Luin yhteensä 176 sivua. Halusin vilkaista myös aiempia tuloksiani, joten tässä ne ovat: 190, 76, 240, 356, 5, 140, 307, 198 ja 342. Aika sekalainen joukko numeroita. En ole oikeastaan koskaan lukenut niin, että tavoittelisin tiettyä sivumäärää. Yleensä tavoitteena on saada joku paikallaan jumittava kirja eteenpäin tai uusi kirja alkuun. Myös lukupinon pieneneminen on hyvä tavoite, jos kirjaston kirjojen laina-aika alkaa lähestyä umpeutumista. Odotan innolla seuraavaa lukumaratonia! Uskomatonta, että tämä oli kesän viimeinen!Lue lisää elokuun lukumaratonista Yöpöydän kirjat -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!