tiistai 14. elokuuta 2018

Retki Kannelmäen kirjastoonKyselin twitterissä, minne kirjastoon minun kannattaisi seuraavaksi tehdä retki. Sivujen havinaa -blogin Julia kehui Kannelmäen kirjastoa ihanaksi, joten päätin lähteä sinne! Kirjasto sijaitsee Kanneltalon yhteydessä aivan juna-aseman vieressä. Aurinkoisena päivänä se tuntui valoisalta ja avaralta paikalta. Kiinnitin huomiota etenkin kirjaston siisteyteen. Siellä ei vaikuttanut olevan mitään ylimääräistä. Seinillä oli muutama kolmionmallinen taulu. Näin myös muutamia kasveja. Kirjasto oli aika hiljainen, mikä todennäköisesti johtui hyvästä säästä. Sisällä ei ollut yhtään lapsiperhettä - ainoastaan muutama satunnainen aikuiskävijä.

Huomasin ensimmäisenä hyllyn, johon oli aseteltu bestseller kirjoja. Seuraavaksi ihmettelin joka puolelle aseteltuja kylttejä, joissa luki "älä unohda näitä" ja joiden eteen oli aseteltu erilaisia kirjoja. Kyltti oli myös suunnilleen kirjaston keskellä sijaitsevalla veneen mallisella pöydällä. Mielenkiintoisia olivat myös pienet vitriinit, joissa oli parhaillaan menossa korunäyttely.

Näin punertavan nurkkauksen, jossa oli sekä sohva että hylly, johon sai tuoda omia kirjojaan tai lehtiä ja josta sai vastaavasti ottaa mukaan kirjan tai lehden. Lopuksi tutustuin lastenosastoon, joka oli värikkäämpi kuin muu osa kirjastosta. Aivan perällä sijaitsi huone, jossa luultavasti järjestetään lapsille erilaisia tapahtumia tai sitten siellä saa vain leikkiä.

Muista kirjastoretkistäni voit lukea aiemmista postauksista.

1 kommentti:

  1. Minä olen pikkukirjastofani, minusta juuri se on kulttuuria, että kirjastot ovat lähellä ihmisiä, sen kun poikkeaa käymään! Palvelu on näissä pienissä kirjastoissa yleensä todella hyvää ja tunnelma kiva. En ole ollenkaan innoissani näistä megalomaanisista jättikirjastohankkeista saati kirjastojen sijoittamisesta hälyisiin kauppakeskuksiin. Omalle entiselle lempikirjastolleni kävi juuri niin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!