perjantai 3. elokuuta 2018

Darren Shan: Taistelu aamunkoitteessa"Eihän tässä ole mitään järkeä."

Shan, Darren: Taistelu aamunkoitteessa
Kirjasarja: Osa 9
Muut osat: Osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5, osa 6, osa 7 ja osa 8
Julkaistu: 2010
Alkuperäinen julkaisu: 2003
Alkuperäinen nimi: Killers of the Dawn

Mistä maasta: Iso-Britannia
Suomentanut: Kaijamari Sivill
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä: 171


Darren Shan, Vancha March ja Larten Crepsley sekä siniviitta Harkat Mulds jatkavat edelleen Vampaneesimestarin jahtaamista. Seuraa joukko takaa-ajoja, joihin osallistuvat vuorotellen sekä järeästi aseistautuneet poliisit että raivostunut ihmisjoukko, mutta myös vampaneesit ja vampetit. Darren Shan murehtii entisen tyttöystävänsä Debbie Keison kohtaloa Johannes Vihanneksen kynsissä. Mies tuli ilmeisesti hulluksi, kun Susimies repi hänen kätensä irti friikkisirkuksessa. Vancha March miettii vampaneesien puolella taistelevaa veljeään Gannen Harstia. Larten Crepsley puolestaan tietää nyt olleensa kaiken aikaa oikeassa, sillä Darrenin entinen paras ystävä Steve Leonard on kaiken aikaa ollut täysin paha. Seikkailu huipentuu eeppiseen lopputaisteluun, jonka päätös on järkyttävän yllättävä.

"´Hyvät naiset ja herrat!´ hän huusi. ´Tervetuloa! Koston luolan valtiaat toivottavat teille kaikkea hyvää ja oikein viihtyisää vierailua.´" (s.114)

Olen kirjasarjaa lukiessa kiinnittänyt huomiota naishahmoihin, joiden kuvailuun olen ollut pettynyt. Tällä kertaa tarina tutustuttaa lukijan ylikomisario Alice Burgesiin, joka on kovapintainen alansa ammattilainen. Hän ei vähästä säikähdä, vaan taistelee hyvän puolesta vaikka karuun loppuun asti. Alice uskoo tiimityöhön eikä kaihda järeitäkään otteita saattaakseen rikolliset vastaamaan teoistaan. Hän on taitava ampumaan aseilla ja keksimään hyökkäyssuunnitelmia.

"´Niin helpolla sinä et pääse´, Burgess korskahti. ´Minä etsin sinut käsiini ja pakotan sinut tasoittamaan tilit, vaikka minun pitäisi kiertää puoli maailmaa.´" (s.134)

Olen nyt lukenut kolme kirjasarjan osaa miltei putkeen, joten taidan pitää tauon ennen kuin jatkan seuraavaan osaan. Lukeminen on ollut ihanan nostalgista, sillä kirjat muistuttavat lapsuuden innostuksesta vampyyritarinoihin. Nuortenkirjat ovat sopivan helppolukuisia kuumiin kesäpäiviin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!