lauantai 16. syyskuuta 2017

Klikatuimmat kirjat

Blogini täytti pari viikkoa sitten kaksi vuotta, joten ajattelin tutkia, mitä postauksia on näiden vuosien aikana klikattu eniten.

1. Zoe Sugg: Girl Online kiertueellaBrittiläisen tubettajan Zoe Suggin kirjoittaman kirjasarjan toinen osa on blogini ylivoimaisesti klikatuin postaus. Kirjat kertovat paniikkihäiriöistä kärsivästä Pennystä, joka on suosittu bloggaaja. Hän opiskelee valokuvausta ja viettää aikaansa ystäviensä kanssa. Hänen elämäänsä ilmestyy myös romantiikkaa. Voin suositella kirjasarjaa teinitytöille sekä nuorten kirjoista kiinnostuneille.

2. Stephanie Garber: CaravalEn yllättynyt yhtään löydettyäni kirjan klikatuimpien joukosta, sillä sitä on kehuttu lukemattomissa ulkomaisissa nuorten tai nuorten aikuisten instagram-tileissä ja blogeissa. Toki kirja on näkynyt myös kotimaisissa blogeissa. Kirja kertoo Scarlett Dragnasta, joka ajautuu keskelle maagista peliä, joka säkenöi rakkautta ja tuoksuu salaisuuksille. Caraval on yhtä aikaa sekä kaunis että pelottava öisine tapahtumineen, näyttävine pukuineen ja monimutkaisine arvoituksineen. Voin suositella nuorille ja nuorille aikuisille suunnattua kirjaa kaikille, jotka pitävät karnevaaleista, sirkuksesta, arvoituksista ja romantiikasta.

3. Henriikka Rönkkönen: MielikuvituspoikaystäväRönkkösen kirjan klikkausmäärä tuli yllätyksenä, mutta tarkemmin ajateltuna huumorilla varustettu sinkkukirja saattaa vetää puoleensa laajan yleisön. Luin kirjan, koska sitä oli kehuttu hauskaksi. En ihan lämmennyt suorasukaiselle ja räävittömälle kirjoitustyylille. Voin suositella kirjaa aikuisille, joita kiinnostaa joko muistella omia villejä eritteiden kyllästämiä sinkkuvuosiaan tai lukea siitä, millaista sensuroimaton sinkkuelämä voi pahimmillaan tai parhaimmillaan olla.

4. Sari Luhtanen; Mikko Oikkonen: NymfitTv-sarjanakin tunnetun Nymfit -kirjan klikkausmäärä tuli ainakin täytenä yllätyksenä. Minusta tuntui, ettei kukaan edes tiedä kirjan olemassaolosta, mutta ehkä olen väärässä. Kirja kertoo Didistä, joka saa kuulla olevansa nymfi ja joutuu opettelemaan uutta elämäänsä kahden vanhemman nymfin opastuksella. Nymfinä eläminen osoittautuu vaarallisemmaksi kuin voisi kuvitella. Voin suositella kirjaa kaikille, joita kiehtovat tarinat siitä, kuinka jonkun elämä muuttuu, kun hän saa tietää olevansa ihmisen sijasta taikaolento.

5. Tove Jansson: TaikatalviMuumit ovat suosittuja sekä lasten että aikuisten keskuudessa. Vaikuttaisi siltä, että talviaiheiset tarinat ovat monien suosikkeja. Itse olen pitänyt eniten kesäisistä tarinoista, mutta nyt viime aikoina olen tykästynyt myös talvisiin tarinoihin. Kirja kertoo siitä, kuinka muumit nukkuvat talviunta, kun yhtäkkiä Muumipeikko herää eikä saakaan enää unta. Hän tutustuu muuttuneeseen, lumen peittämään Muumilaaksoon. Hän tapaa uusia tuttavuuksia ja kokee moninaisia tuntemuksia. Voin suositella kirjaa aivan kaikille! Muumi -kirjat saavat ajattelemaan ja tuntemaan olon yhtä aikaa sekä hartaan surumieliseksi että ilosta hersyväksi. Kirjasta löytää varmasti jokaisella lukukerralla uuden näkökulman.


14 kommenttia:

 1. Ite joskus katsoin tvstä nymfiä mutta se jäi pariin jaksoon :/ En kyl muista miksi...

  VastaaPoista
 2. Olen lukenut näistä vain Muumi-kirjan, joka oli kyl ihana. Talvimuumit on parhaita! <3 Caraval myös kuulostaa mielenkiintoiselta.

  VastaaPoista
 3. Luin Taikatalven pari viikkoa sitten osana muumi-projektiani. :D Tarkoituksena siis lukea kaikki oman hyllyn muumit, nyt on jäljellä enää vain Muumipappa ja meri. Jotenkin tuntuu, että Jansson alkaa haikeammaksi kirja kirjalta. Kirjoista poimii paljon ajatuksia, muumit on viisaita <3

  VastaaPoista
 4. Kiva postausidea. Pitäisikö kopioida idea itsellenikin?

  VastaaPoista
 5. Kiva postausidea! Pitää ehkä itsekin tehdä :P /Tiia

  VastaaPoista
 6. Aikalailla on kaavaa nähtävissä etsityimmissä (plus tietty Muumit) :D
  Tuo Caraval on itselläkin lukulistalla, joskaan ei ihan kiireisimmässä päässä.

  VastaaPoista
 7. Minä olen omassa blogissani huomannut, että kotimaiset kirjat pomppivat klikatuimpien kärkipäässä. Toki kärkiviisikossa on aina jokin ulkomaisenkin kirjailijan kirja, mutta kotimaiset tuntuvat kiinnostavan ihmisiä kovasti. Hienoa!

  VastaaPoista
 8. Minäkin olen lukenut näistä vain Taikatalven. Mielikuvituspoikaystävästä olin kuullut, Nymfit oli tuttu tv-sarjan nimenä, vaikken sitä olekaan katsonut, ja kaksi muuta tuikituntemattomia.

  VastaaPoista
 9. Kaksi ensimmäistä kiinnostavat, pitääkin pitää silmät auki kirjaston puolella. Vinkattavaa teineille ei koskaan ole liikaa!

  Minä puolestani pidin Mielikuvituspoikaystävästä paljon, juuri sen räävittömyyden vuoksi. Oli siinä minusta aika vakava pohjavire kuitenkin, tärkeää asiaa oman itsen hyväksymisestä ja itselle hyvän tekemisestä. Ja Taikatalvi on iki-ihana!

  Hauska idea toteutettuna tämä, pitääkin kaivella omaa statistiikkaa.

  VastaaPoista
 10. Taikatalvi on ihana, niin kuin kaikki Muumi-kirjat. Muita listalla olevia kirjoja en ole lukenut. Hauska postausidea! Ja onnea kaksivuotiaalle blogille :)

  VastaaPoista
 11. Kiinnostavat klikatuimmat! Kaksi ekaa ovat minulle Suketuksen tapaan kiinnostavimpia, ya nappaa juuri nyt ja näitä en ole lukenut ja toisesta en ole tainnut edes kuulla.

  Mielikuvituspoikaystävästä tykkäsin, osui minulla juuri hyvään kevyen kaipuuseen ja pidin Rönkkösen reippaasta tyylistä. Nymfit luin kun en sarjaa jaksanut katsoa, muistaakseni en innostunut ihan hirveästi. Ja Taikatalvi nyt on aina ihana, mikä tahansa Muumikirja on. <3

  VastaaPoista
 12. Pitäisikin katsoa, mitä kirjoja on klikkailtu eniten. Tulos saattaii olla jännittävä melkein kymmenen vuoden jälkeen. Toki blogin lukijamäärätkin ovat vaihdelleet, joten ei taitaisi vertailu olla kovin reilu... Noista kirjoista olen lukenut Mielikuvituspoikaystävän (johon väsähdin nopeasti) ja Taikatalven (josta tykkäsin hurjasti)

  VastaaPoista
 13. Mainio idea, joka pitää toteuttaa joskus omassakin blogissamme. Kaikki tieto siitä, mitä omat lukijat blogista lukevat, on tervetullutta.

  VastaaPoista
 14. Tällaisia postauksia on aina hauska lukea. Itsekin tulee silloin tällöin vilkuiltua lukijamääriä ja välillä ihan yllättää, mitkä kirjat nousevat toisia enemmän esille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!