lauantai 18. maaliskuuta 2017

Henriikka Rönkkönen: Mielikuvituspoikaystävä"Sinkut ovat epäonnistuneita."

Rönkkönen, Henriikka: Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita
Julkaistu: 2017
Mistä maasta: Suomi
Kustantaja: Atena Kustannus Oy
Sivumäärä: 201


Päätin lainata Rönkkösen kirjan kirjastosta, sillä olin törmännyt siihen useissa kirjablogeissa ja koska sitä oli kehuttu hauskaksi. Halusin myös lukea jotain aivan uutta ja erilaista. Tarinat miesten ja seksin ympäröimästä sinkkuelämästä on kirjoitettu suorasukaisesti eritteiden roiskumista ja ruumiinosia sensuroimatta. Kirjassa käydään läpi hieman naiivilla ja stereotyyppisellä otteella kaikki mahdolliset sinkkuelämän harhapolut; ihastumiset, treffeillä käynnit, huonot suhteet, jättämiset, jätetyksi tulemiset, toiseen takertumiset, sydänsurut, vihan tunteet, itkut, eron hyvät puolet, yhden yön jutut sekä vahinkoraskaudet ja abortit. Kirjasta käy ilmi, kuinka epätoivoinen Disney elokuvien ´he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti´ tyylisen onnen etsintä voi koitua aivan päinvastaiseen tulokseen.

"Kuuntelin musiikkia ja tunsin, miten tuuli meni lävitseni. "Ei vitsi, mä olen vapaa", mietin itsekseni ja kyyneleet valuivat pitkin poskiani."

"Onni on kuin lihas. Jos sitä ei jaksa treenata, sen voima heikkenee ja lopulta se surkastuu niin, ettei se jaksa enää kannatella. Sitä pitää muistaa pumpata monta kertaa viikossa. Ei haittaa, vaikkei joka päivä muista ja jaksa. Tärkeää on, että treenaaminen kuitenkin kuuluu arkirutiineihin."

Sinkkuelämän pyörteissä on tärkeää pysähtyä, kuunnella itseään ja pyrkiä olemaan sinut itsensä kanssa. Vain sillä on merkitystä. Siitä syntyy onni.


Helmet lukuhaaste 2017: 18. Kirjan nimessä on vähintään neljä sanaa

100 suomalaista kirjaa: 10/100

3 kommenttia:

  1. Tuo oli hienosti sanottu, sinkkuna ollessa on tärkeää pystyä olemaan sinut itsensä kanssa. Se tuli tässä kirjassakin hyvin ilmi <3

    VastaaPoista
  2. Kuuntelin kirjan Bookbeatin kautta, enkä innostunut. Olen ehkä ylittänyt kohdeyleisön iän, mutta tunsin tarinan jotenkin vanhaksi ja kuluneeksi. Kirjan tarinat ovat varmasti hyvin tuttuja sinukuille tai joskus sinkkuina olleille ja jaksavat ehkä naurattaakin. Mutta sinä kiteytit ajatuksen siitä, kuinka sinkku voi kokea onnin ja tämähän tosiaa löytyi myös kirjan lopustakin.

    VastaaPoista
  3. Vähän samaa mietin, sinänsä ihan viihdyttävä kirja, mutta ei mitään uutta kuitenkaan tarjonnut. Viihdytti sen hetkensä kyllä :) /Tiia

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!