torstai 2. maaliskuuta 2017

Kiera Cass: Ainoa"Meidän on lakattava pelkäämästä muutosta."

Cass, Kiera: Ainoa
Kirjasarja: Valinta / The Selection, osa 3
Muut osat: Osa 1 ja osa 2
Julkaistu: 2017
Alkuperäinen julkaisu: 2014
Alkuperäinen nimi: The One
Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Laura Haavisto
Kustantaja: Pen&Paper
Sivumäärä: 318

Valinta on pian päättymässä. America taistelee kruunusta ja prinssi Maxonin sydämestä kilpasiskoinaan kansan suosikki Kriss, diivaileva Celeste sekä varautunut Elise. Naisten välit lähenevät, vaikka kilpailu on tässä vaiheessa erittäin kovaa. Americassa on selvästi enemmän itseluottamusta kuin ennen. Hän on lahjakas, hyväntahtoinen, oikeudenmukainen, sitkeä ja huumorintajuinen nainen. Hän näkee asioita, joita muut eivät näe, ja toimii seurauksista välittämättä niiden puolesta, jotka eivät saa ääntään kuuluviin. America saa toki kiukunpuuskia ja hänen toimintatapansa ovat vielä lyhytnäköisiä ja lapsellisia, mutta toisaalta hän osoittaa pelottomuutta, henkistä vahvuutta ja optimistisuutta. Hän tekee elämänsä tärkeimmät päätökset uhkailevan kuninkaan ja iholle käyvien kapinallisten aiheuttamassa ristitulessa.

"Niiasin heilauttaen jalkaani niin, että mekkoni halkio avautui miltei reiden yläosaan saakka. Puku oli tummanpunainen, olkaimeton ja lähes kokonaan auki selästä. Olin melkein varma, että kamarineitoni saivat sen pysymään päälläni jonkinlaisin taikakeinoin. Nousin pystyyn ja katseeni lukkiutui Maxoniin, jonka huomasin lopettaneen pureskelemisen. Joltakulta putosi haarukka." (s.14)

Kirja sisältää romantiikkaa, seikkailua ja yllättäviä käänteitä. Luin sen ahmimalla, sillä se oli piinaavan jännittävä etenkin loppua kohden, vaikka toki tiesin ratkaisun olevan ennalta-arvattava. Loppu olikin sitten yhtä aikaa sekä surullinen että kaunis. Mielenkiintoista suhdedraaman lisäksi oli seurata, miten maan poliittinen tilanne kehittyi. Parasta kuitenkin oli huomata, ettei kirjasarja päätykään tähän!


Helmet lukuhaaste 2017: 10. Kirjan kansi on mielestäsi kaunis


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!