sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Retki Vuosaaren kirjastoonKävin retkellä Vuosaaren kirjastossa. Ovella näytti siltä kuin se olisi ollut aivan tavallinen kirjasto, mutta sisältä löytyikin monia aarteita. Huomasin pöydän, jolle oli aseteltu vinkkejä Helmet lukuhaasteeseen, sekä pöydän, jolle oli koottu kirjoja Suomesta vuodelta 1910. Olettaisin, että pöydälle ilmestyy tämän vuoden aikana kirjoja myös muilta vuosikymmeniltä.

Kiinnitin huomioni myös koristeisiin, kuten tuimana eteensä tuijottavaan koiraan ja Harry Potter -kirjoista tuttuun lajitteluhattuun. Lasten osastolla oli selvästi vieraillut hurrikaani, sillä kaikki pehmolelut olivat sikin sokin sohvalla ja lattialla.

Kävelin ympäri laajaa kirjastoa ja ihastelin kirjojen määrää. Huomioni vangitsi hetkeksi korkealla seinustalla oleva teksti ´kaunein´. Löysin myös hyllyn, jossa esiteltiin osa Yle:n Kirjojen Suomi -hankkeen kirjoista. Tämä kirjasto on monine vinkkihyllyineen selvästi ajan hermolla!Muista kirjastoretkistäni voit lukea aiemmista postauksista.

17 kommenttia:

 1. Olen käynyt monesti, mutta en koskaan ole näin tarkasti katsellut. Ensi kerralla sitten! Omat kirjastossa käymiseni ovat nopeita - palautan ja noudan varaamani kirjat. Ei muuta.

  VastaaPoista
 2. Monipuolisen näköinen kirjasto. Olisin opiskeluaikoinani arvostanut suuresti tuollaista jaettua työskentelytilakopperohommaa! Siinä saa varmasti keskityttyä omaan tekemiseensä paremmin kuin ilman mitään näköesteitä.

  VastaaPoista
 3. Toivoisin omaankin lähikirjastooni vinkkihyllyjä. Pitääpä vinkata asiasta joku kerta, jos uskallan. :)

  VastaaPoista
 4. Nämä kirjastopostauksesi ovat tosi kivoja :). Vuosaaren kirjasto on selvästi paljon modernimman ja isomman oloinen kuin pieni lähikirjastoni. Tuo lajitteluhattu on aivan mainio. Olen itsekin miettinyt, että pitäisi tehdä lähialueen kirjastoista juttuja, mutten ole vielä saanut aikaiseksi. Olen parhaillaan talvilomaviikolla, joten ehkäpä loppuviikosta innostun tutustumaan johonkin Oulun alueen kirjastoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva idea blogata kirjastoretkistä! Jäin miettimään, onko kukaan tehnyt vastaavaa sarjaa Oulun kirjastoista - ilmeisesti ei?

   Poista
 5. Hienolta näyttää Vuosaaren kirjasto, muistan siitä itsekin kovasti pitäneeni kun asuin idemmässä. :) Herttoniemessä olisi ollut lähikirjastokin, mutta usein tuli lähdettyä eteemmäs kun kaipasi laajempaa valikoimaa ja mietitympää esillepanoa! Nyt ehkä vähän harmiksikin tulee aina varattua kaikki aineisto työpaikan lähikirjastolle, jossa ei kyllä silmäile kovinkaan paljoa ympäristöään, ehkä pitäisi jo aloittaa tarkempi tutustuminen siitä. :) Hauska postaus, tällaisia on mukava lukea!

  VastaaPoista
 6. Onpa tyylikäs ja modernintuntuinen kirjasto. Kirjojen paljous tilojen monipuolisuus ihastuttaa. Minun alueeni kirjastot ovat melko pieniä. Oma lähikirjastoni on mukava, mutta siellä ei ole oikein rauhaisaa paikkaa jäädä lueskelemaan.

  VastaaPoista
 7. Onni on sellainen kirjasto, jossa kootaan erilaisia vinkkauspöytiä mielikuvitusta ja ammattitaitoa käyttäen! Olen löytänyt sellaisista upeita kirjoja, jotka muuten olisivat jääneet löytämättä.
  Lajitteluhattu on hieno! Minun olisi kyllä tehnyt mieli painaa se päähän ja testata, tapahtuuko mitään! 😉

  VastaaPoista
 8. Vuosaaren kirjastossa en ole koskaan käynyt. Jossain vaiheessa suunnittelin "kirjastosuunnistusta" eli että koluaisin läpi kaikki helsingin kaupunginkirjastot. Ei ole vielä toteutunut, mutta ajatus kiinnostaa edelleen. Suomenlinnassa muuten on tosi kiva kirjasto. Kannattaa poiketa, jos ja kun siellä liikkuu.

  VastaaPoista
 9. Kiva sarja!

  En ole minäkään Vuosaaren kirjastossa käynyt. Itse asiassa olen käynyt aika harvassa pääkaupunkiseudun yleisessä kirjastossa. Omassa kaupungissakin käyn lähinnä pääkirjastossa, joskus yhdessä lähikirjastossa.

  VastaaPoista
 10. Olen käynyt Vuosaaren kirjastossa viimeisten viiden vuoden aikana vain kerran, kun pari etsimääni teosta löytyivät sieltä. Mieleeni jäi mukavan selkeä jaottelu, oli helppoa löytää osastot, joissa etsimäni kirjat sijaitsivat. En tosin muista, olivatko kuvissa näkyvät koristeet vielä silloin siellä.

  VastaaPoista
 11. Olipa mukava postaus, hienoja yksityiskohtia olet löytänyt kirjastosta!

  Ja kiitos vinkistä, minäkin taidan tehdä Joensuun pääkirjastosta tämänkaltaisen bloggauksen. :)

  VastaaPoista
 12. Mä olen kiertänyt tosi paljon Helsingin seudun kirjastoja, olen käynyt suurimmassa osassa Helmet-alueella. En vaan ole tainnut koskaan blogata niistä, mutta aikanaan 10 vuotta sitten, kun mulla oli kirja-aiheiset kotisivut, niin siellä oli myös kirjastoarviointeja. Nyt lähti ideat pyörimään päässä, että millaisia kirjastojuttuja voisin blogiin laittaa....

  VastaaPoista
 13. Kiva kuulla, että kirjastossa ollaan tartuttu ajankohtaisiin aiheisiin! Olen Helsingissä käynyt kiertelemässä muutamissa kirjastoissa ja pienimuotoisena suunnitelmana on ollut käydä aina välillä jossain uudessa kirjastossa, mutta Vuosaaren kirjastossa en ole vielä käynyt. Kivoja kuvia olet ottanut sieltä! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos mukavasta raportista! Kirjastot ovat todella monipuolistuneet ja ovat ajan hermolla monin tavoin.

  Bloggauksesi innoittamana lupaan varata itselleni enemmän aikaa kirjastokäyntiin. Liian usein kirjastossa pyörähtäminen on vain palauttamista ja varattujen noutoa. Ja kuinka monta ihanaa löytöä olenkaan tehnyt kirjastossa maleksimalla!

  Helsingin kirjastoverkko on ihanan tiivis. Best-sellerin jahtaaminen onnistuu usein niin, että hakukirjasto osuu työmatkan varrelle, ainakin kohtuullisella koukkauksella. Olisiko siinä uudenkuun (näytti tänä iltana kuu aika täydeltä) lupaus: varaan kirjastovierailuun vieraassakin kirjastossa vähintään 15 minuuttia?

  Minna /Kirsin Book Club

  VastaaPoista
 15. Oli mukava lukea tunnelmiasi Vuosaaren kirjastosta. Se on lähikirjastoni. :) Lajitteluhattu on hieno, ja olen nähnyt sen eräässä Harry Potter -tapahtumassa tositoimissa. Halukkaat pääsivät osallistumaan lajitteluun. Teki mieli osallistua, mutta lopulta tyydyin seuraamaan tapahtumaa sivusta samalla, kun palautin hyvin hitaasti kirjoja (:D). Vaikutti vähän siltä, että tapahtuma oli pelkästään lapsille suunnattu.

  VastaaPoista
 16. Kuulostaa ihanalta kirjastolta. Minä kävin uudessa Iso Omenan kirjastossa silloin ihan heti ja ihmettelin, minne kaikki kirjat oli piilotettu. Tosin silloin ei ollut vielä ihan virallista aukioloa, joten pitänee poiketa tarkistamaan tilanne uudelleen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!