perjantai 8. heinäkuuta 2016

Spice Girls: Girl Power!"You believe in yourself and control over your own life"

Spice Girls: Girl Power!
Julkaistu: 1997
Mistä maasta: Iso-Britannia

Kieli: Englanti
Kustantaja: Zone/Chameleon Books
Sivumäärä: 75


Tänään tulee kuluneeksi tasan 20 vuotta siitä, kun Spice Girls yhtye julkaisi debyytti singlensä Wannabe! Yhtyeeseen kuului Baby Spice Emma Bunton, Ginger Spice Geri Halliwell (nyk. Horner), Posh Spice Victoria Adams (nyk. Beckham), Scary Spice Melanie Brown ja Sporty Spice Melanie Chisholm. Päätin juhlapäivän kunniaksi muistella teinivuosiani ja lukea bändin virallisen kirjan, jonka löysin Pasilan kirjavarastosta. Kirjan avaaminen oli nostalgista, sillä tuntui kuin olisin astunut aikakoneeseen. Sivujen kuvat ja tekstit hyppäsivät vauhdilla silmilleni kuin olisin palannut takaisin 90-luvulle. Erilaisista kuvien ja tekstien asetteluista, fonteista ja tekstin kokoeroista ei ollut pulaa.

Kirja on tyttövoiman sekä yhtyeen jäsenten persoonallisuuden ja eloisuuden ylistystä. Sivuilla korostetaan tyttöjen nuoruutta ja halua pitää hauskaa omilla ehdoillaan. He kertovat tyttövoiman lisäksi toisistaan ja itsestään sekä mielipiteistään. Tytöt jakavat myös kommelluksiaan ja lapsuusmuistojaan. Kirjassa kerrotaan kappaleiden sanoituksista, kiireisestä aikataulusta, äitien arvostuksesta, poikaystävistä ja vaatteista.Ajatuksia tyttövoimasta ja elämästä: Sinä pystyt kaikkeen eikä mikään pysäytä sinua! Ole ylpeä itsestäsi. Pidä yhtä ystäviesi kanssa. Pidä heistä huolta. Toivo toiselle hyvää. Usko itseesi ja hallitse omaa elämääsi. Ota kohtalosi omiin käsiisi. Tee sitä, mistä pidät välittämättä muiden mielipiteistä. Ole oma itsesi ja usko itseesi ja ajatuksiisi. Saat pukeutua omalla tyylillä. Ihmiset saavat olla erilaisia. Miesten ja naisten välillä tulisi vallita tasa-arvo. Kaikki saisivat tehdä kaikkea. Unelmoi ja tue toisen unelmia. Arvosta muita ihmisiä. Saat tehdä virheitä. Sinun ei tarvitse olla täydellinen. Ole rehellinen ja huoleton. Tytöillä on oikeus ilmaista itseään. Mies ei saa dominoida naisen elämää. Parisuhteessa kummankin tulee tukea toista. Ihmiset eivät ole aina sitä, mitä voisi luulla.

Sain Spice Girls yhtyeen Spice albumin joululahjaksi vuonna 1996. Ihastuin musiikkiin ja eloisaan meininkiin. Tytöt olivat niin iloisia, rohkeita ja itsevarmoja. Heillä vaikutti myös olevan ihailtavan hyvä yhteishenki. Lisäksi he pukeutuivat ja poseerasivat näyttävästi ja olivat energisiä lavaesiintyjiä. Pidin ajatuksesta, että tytöt kannustavat toisiaan ja että jokainen voi rohkeasti toteuttaa omaa mielenkiinnon kohdettaan. Aloin kerätä aiheesta lehtijuttuja ja fanitavaroita, sillä halusin tietää yhtyeestä lisää. Kaikki huipentui toukokuussa 1998, jolloin pääsin yhtyeen konserttiin. Muistan vain tuijottaneeni herkeämättä suosikkejani Emmaa ja Geriä ja toivoneeni, etten unohda kokemusta ikinä. Bändin musiikin kuunteleminen sekä vanhojen haastattelujen ja esiintymisten katsominen saavat minut nostalgisen hyvälle mielelle.

2 kommenttia:

  1. Vanha Spaissari-fani ilmoittautuu täälläkin :) Ihme kyllä en ole ennen tästä kirjasta kuullut, tai sitten vuosien saatossa vain unohtanut. Sen verran tarkasti tuli kaikki mahdollinen Spaissari juttu/krääsä/levy/leffa/vaate koluttua :D Pitää varmaan siis tänään pistää Spaissarit soimaan ja jossain vaiheessa etsiä tämäkin kirja käsiini ja nostalgisoida.

    -Lilli-

    VastaaPoista
  2. Voi, muistan miten pikkutyttönä Spaissarit oli kova juttu! :) En omistanut heiltä levyjä, mutta katsoin ohjelmaa, jossa he esiintyivät, näin monta kertaa heidän elokuvansa, omistin kaikenmoista Spaissari-krääsää ja totta kai kuuntelin heidän laulujaan radiosta aina kun niitä soi!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!