lauantai 30. heinäkuuta 2016

Harry Potter -lukumaratonin eteneminenOsallistun Harry Potter -lukumaratoniin! Aion lukea lauantaista 30.7.2016 klo 21.00 sunnuntaihin 31.7.2016 klo 21.00. Kirjana minulla on Harry Potter ja feeniksin kilta, sillä olen lukenut jo neljä aiempaa kirjasarjan osaa. Luin ensimmäisen Potterini viime syksynä. En ole jostain syystä aiemmin tuntenut tarvetta lukea kyseistä kirjasarjaa.

lauantai klo 21.00

Nyt se alkaa! 24 tuntia pelkästään Harry Potteria! Tietenkin myös taukoja ja nukkumista.

Olen pitänyt aiemminkin Potter aiheisen lukumaratonin. Päätin lauantaina 6.2.2016, että olisi hauskaa pitää ekstempore lukumaraton itsekseen. Valikoin siihen kolme kirjaa, mutta päädyinkin lukemaan vain Harry Potteria. Tulokseksi sain 342 luettua sivua. Saa nähdä yllänkö samaan tällä kertaa.

Olen jo kuluneen viikon aikana aloittanut Harry Potter ja feeniksin kilta -kirjan lukemisen, sillä en uskonut, että pystyn lukemaan kirjaa kokonaan maratonin aikana. Huomioin, että kirjan tunnelma on synkempi kuin edellisten ja sitä on paikoitellen raskasta lukea. Harryn pinna on erittäin kireällä, sillä hän ei ymmärrä muiden suhtautumistapaa häneen ja vallitsevaan tilanteeseen. Velhot tuntuvat muutenkin näkevän maailman eri tavalla kuin ihmiset. Mielestäni feeniksin kilta on jännittävä kokoelma toinen toistaan erikoisempia velhoja ja Sirius Mustan kotitalo on mystinen paikka. Mieleen on jäänyt myös velhojen kuvitelmat siitä, että he ovat parempia kuin muut olennot ja että he voivat kiusata jästejä. Onneksi kirjassa on hauskuutta Fredin ja Georgen myötä sekä uusi oppilas Luna.

klo 23.00

46 sivua luettu

Lukeminen etenee hitaasti, sillä pysähdyn jatkuvasti ajattelemaan kirjassa esitettyjä asioita. Kouluvuosi alkaa muutoksilla, joista tärkein luultavasti on se, että taikaministeriön palveluksessa oleva Pimento aloittaa uutena opettajana. Harry on erittäin hermostunut ja riitaisa, sillä hän ei ollenkaan siedä sitä, että muut puhuvat hänestä pahaa. Muutenkin oppilaiden keskinäiset välit ovat korostuneet: on kiusaajia, suosittuja ja hyljeksittyjä. Sankarit ja muiden puolesta uhrautujat joutuvat kokemaan epäoikeudenmukaista kohtelua muiden osalta. Tilanne vaikuttaa ankealta, vaikka juuri nyt kaikkien pitäisi pitää yhtä. Kaiken lisäksi tämä kouluvuosi on kaikkein tärkein, sillä se määrittää, mihin töihin oppilaat suuntaavat koulun jälkeen. Alkaa jo itseäkin stressata!

klo 00:15

78 sivua luettu

Rankka vuosi edessä. Hermione ja Ron riitelevät. Harry saa kiukkukohtauksia. Hänen pitäisi ymmärtää olla varovainen. Miksi aikuiset eivät opasta häntä? Cho Chang ilmestyy tyhjästä juttelemaan Harrylle. Milloin stressi ja kiukku helpottavat? Onko koko kirja tällaista?

sunnuntai klo 12.00

104 sivua luettu

"Seuraava päivä koitti aivan yhtä lyijynraskaana ja sateisena kuin edellinenkin." (s.313)

Professori Pimento on järkyttävän kamala. Hermionen S.Y.L.K.Y innostukseen menee hermot. Huispauskaan ei jaksa kiinnostaa, sillä se tuntuu vanhan toistolta, vaikka siihen tuleekin uusia ulottuvuuksia uuden jäsenen myötä. Harryn negatiivisuus tarttuu.

klo 15.00

168 sivua luettu

Harmillista lukea perheenjäsenten sisäisistä huonoista väleistä. Tilanne näyttää jakavan perheiden lisäksi kaikki muutkin ryhmittymät kahtia. En oikein pidä Harry Potterin asenteesta enkä myös Sirius Mustasta. Ainoa hahmo, joka on edes yhtään mukava, on professori McGarmiwa.

klo 17.30

214 sivua luettu

Uusia sääntöjä, ihastumisia ja oikeuden ottamista omiin käsiin. Lukeminen alkaa jo hieman puuduttaa. Olen pitänyt vähän väliä taukoja.

klo 21.00

307 sivua luettu

Dobby! Hagrid! Tarina muuttuu jännittäväksi ja mielenkiintoiseksi. Lukeminen sujuu paremmin.

Maraton on nyt ohi! Olen tyytyväinen tulokseen, vaikka sivumäärä olikin pienempi kuin edellisen maratonin.


Olen aiemmin lukenut kirjat:

Harry Potter ja viisasten kivi
Harry Potter ja salaisuuksien kammio
Harry Potter ja Azkabanin vanki
Harry Potter ja liekehtivä pikari

Lue lisää:

Lukujonossa -blogi: Harry Potter -lukumaraton
4 kommenttia:

 1. Lukuintoa sinulle maratoniin! Minäkin aloittelen juuri Feeniksin kiltaa. Hirvittää tuo sivumäärä, mutta onneksi lukemista voi jatkaa maratonajan päättymisen jälkeen... :)

  VastaaPoista
 2. Täälläkin luultavasti kohta aloitellaan maratonia! Sama kirja kyseessä :D Tsemppiä maratoniin! :)

  VastaaPoista
 3. Minuakin häiritsee tässä sarjassa tuo oppilaiden epäluuloisuus ja kyräily toisiaan kohtaan. Luulisi, että Voldemortin ensimmäisen kukistumisen jälkeen Tylypahkan rakenteita olisi muutettu vähemmän oppilaita jakavaksi. Nyt jako neljään tupaan ja tupamestaruuskilpailun ylläpitäminen lisää keskinäisiä kaunoja... Ymmärrän kyllä, että ilman jakoa sarjasta puuttuisi olennainen osa, mutta ottaen huomioon Dumbledorin lempeyden ja järkevyyden jako ei tunnu järkevältä ratkaisulta...

  VastaaPoista
 4. Lukuintoa maratonille! Feeniksin kilta oli kyllä sellainen kirja, että sen aikana päähenkilö muuttui inhokkihahmokseni. En voi sietää Harryn teiniangstia. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!