perjantai 3. kesäkuuta 2016

Kerstin Gier: Rubiininpuna"Rubiini sen päättää ja aloittaa myös tien."

Gier, Kerstin: Rubiininpuna
Kirjasarja: Rakkaus ei katso aikaa, osa 1 
Muut osat: Osa 2 ja osa 3
Julkaistu: 2012
Alkuperäinen julkaisu: 2009
Alkuperäinen nimi: Rubinrot
 
Mistä maasta: Saksa
Suomentanut: Riitta Virkkunen
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy
Sivumäärä: 342

16-vuotias Gwendolyn Shepherd asuu Lontoossa Grace äitinsä, 12-vuotiaan Nick veljensä ja 9-vuotiaan Caroline siskonsa kanssa. Samassa talossa asuvat myös isoäiti lady Arista, täti Glenda Montrose, serkku Charlotte Montrose, isotäti Maddy ja palvelija Mr Bernhard. Gwendolyn pukeutuu joka aamu koulupukuun, viettää paljon aikaa parhaan ystävänsä Leslie Hayn kanssa ja juttelee haamuille, kuten 1700-luvulla eläneelle James Pimplebottomille, joka vaeltelee koulun käytävillä. Muut pitävät häntä pinnallisena tyttönä, joka juttelee vain elokuvista ja pojista. Gwendolynin elämä kääntyy päälaelleen, kun hän yhtäkkiä löytää itsensä menneisyydestä. Charlottelle povattu aikamatkaajan geeni onkin periytynyt hänelle!

"Minua kauhistutti ajatus, että joutuisin yhtäkkiä menneisyyteen. Menneet ajat olivat yhtä kammotusta aikakaudesta riippumatta. Koko ajan oli sotia, isorokkoa ja ruttoa, ja jos sanoi yhdenkin väärän sanan, joutui noitaroviolle. Sisävessoista ei ollut tietoakaan ja kaikilla oli täitä, ja aamuisin yöastian sisältö kaadettiin ikkunasta ulos pahimmassa tapauksessa jonkun ohikulkijan niskaan." (s.25)

"Minä en ollut mikään lapsi! Olin kuusitoista- ja puolivuotias. Aivan yhtä vanha kuin Charlotte. Minun ikäisenäni Marie-Antoinette oli ollut jo vaikka kuinka kauan naimisissa. - Ja Jeanne d´Arc oli vasta viidentoista, kun hän..." (s.177)

Täysin valmistautumaton ja kaikesta tietämätön Gwendolyn joutuu mukaan salaisuuksien ympäröimään maailmaan, jossa kaikilla tuntuu olevan jokin maaginen kyky. Hän joutuu menemään Vartijoiden salaseuran päämajaan ja saa eteensä tehtävän matkata ajassa yhdessä 19-vuotiaan komistuksen Gideon de Villiersin kanssa. Mutta mikä on Paulin ja Lucyn tarina? Entä Saint Germainin kreivin? Mikä on salaisuus salaisuuden takana? Mitä tapahtuu, kun kehä sulkeutuu?

Kuinka humoristinen, viaton ja jännittävä seikkailu! Tästä kirjasta olisin varmasti pitänyt lapsena ja nuorena! Etenkin juuri aikamatka elementin vuoksi!

1 kommentti:

  1. Tämä kirja on kuin ihanaa, makeaa hattaraa. Oma arvioni olisi täydet 5/5. :D Gieriltä on ilmestynyt suomeksi myös toinen, tummasävyisempi Unien kirjat -trilogia, joka on lähestulkoon vieläkin onnistuneempi kuin tämä sarja.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!