sunnuntai 19. kesäkuuta 2016

Kerstin Gier: Smaragdinvihreä"Viisasten kivi yhdistää ikuisuusmeren."

Gier, Kerstin: Smaragdinvihreä
Kirjasarja: Rakkaus ei katso aikaa, osa 3
Muut osat: Osa 1 ja osa 2
Julkaistu: 2014
Alkuperäinen julkaisu: 2010
Alkuperäinen nimi: Smaragdgrün
Mistä maasta: Saksa
Suomentanut: Ilona Nykyri
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy
Sivumäärä: 480


Gwendolyn Shepherd päättää jatkaa tehtäväänsä aikamatkaajana ja ratkoa mystiset arvoitukset omin päin. Hän kärsii edelleen Gideonin aiheuttamista rakkaushuolista, mutta pystyy silti ottamaan itsevarmasti tilanteen haltuun. Gwendolyn on rohkea ja hauska nuori nainen, jolla on vielä hauskemmat ystävät Leslie ja Xemerius. Ihailtavaa on etenkin hänen ajatuksensa siitä, kuinka naisia tulisi kohdella kunnioittavammin. Seikkailu etenee läpi eri aikojen ja jännittävien tapahtumien. Ihmiset ja esineet risteilevät paikoista ja ajoista toiseen niin ettei perässä pysy. Kokonaiskuva selviää pieni pala kerrallaan. Käyvätkö ennustukset toteen? Kuka voittaa kilpajuoksun ajan kanssa?

"´Gwendolyn, enhän minä ole koskaan pakottanut sinua mihinkään, vai? Päinvastoin - olen kohdellut sinua monta kertaa tosi kurjasti.´ - Gideon katsoi minuun silmät leimahdellen. ´Miksi tytöt aina ovat sellaisten tyyppien perään, jotka kohtelevat heitä sikamaisesti? Mukavat pojat eivät ilmeisesti ole heistä puoliksikaan niin mielenkiintoisia.´" (s.218)

"´Minkälaisissa asuissa te aiotte tulla?´ Cynthian syntymäpäivät olisivat seuraavana viikonloppuna, ne olisivat naamiaiset, niin kuin joka vuosi, ja hän oli kutsunut sinne meidätkin. - ´Minä keksin joka kerta huippumielenkiintoisen teeman, ja sitten on sellaisia ilonpilaajia, jotka eivät pukeudu sen mukaisesti´, hän sanoi. ´Ajatellaan vaikkapa Eläinten karnevaaleja ja tiettyjä tyyppejä, jotka tulivat paikalle sulka tukassa ja väittivät esittävänsä kanaa!´ - ´Kaik´ viheriöi on valtavan hieno teema, enkä minä anna kenenkään pilata niitä naamiaisia.´ - ´Päästäisitkö sinä meidät menemään jos minä pamauttaisin sinulle mustan silmän?´ minä sanoa pamautin. ´Naamiaisiin mennessä se alkaa varmasti jo vihertää.´" (s.45-46)

Rakkaus ei katso aikaa -trilogian parasta antia on huumori, jonka uskon uppoavan nuoriin lukijoihin. Kirjan tapahtumat myös koskettavat ja antavat ajattelemisen aihetta. Lisäksi kirjasta löytyy pieniä helmiä kuten puvustaja madame Rossini ja Gwendolynin isoisä Lucas Montrose. Suosittelen kirjasarjaa lämpimästi kaikille, jotka pitävät aikamatkustamisesta, fantasiasta, jännityksestä, arvoituksista, draamantäyteisestä romantiikasta ja nuorille suunnatusta kirjallisuudesta! Niin ja kirjoissa on kauniit ja muista erottuvat kannet!

Juonipaljastus: Lucy ja Paul ovat oikeasti Gwendolynin vanhemmat. Gwendolyn on kuolematon. Gideon juo viisasten kivi jauheen ja hänestäkin tulee kuolematon. He palaavat yhteen. Saint-Germainin kreivi eli opettaja Mr Whitman häviää tämän niin sanotun kilpailun. Gwendolyn ja Gideon rokottavat James Pimplebottomin, jolloin hän ei kuolekaan nuorena.

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut tästä sarjasta kaksi osaa, ja tämäkin on lukulistalla. Tämä on semmoinen ihanan höpsö ja hupsu sarja, hyväntuulista fantasiaa. :)

    VastaaPoista
  2. Minulla jäi tästä trilogiasta hyvä fiilis :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!