keskiviikko 1. kesäkuuta 2016

Blogger Recognition AwardKiitos palkintohaasteesta Mannilainen!

Ohjeet palkinnonsaajalle:
1. Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
2. Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
3. Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
4. Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
5. Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi

Seurasin viime vuonna kirjablogeja ja haaveilin myös omasta. Ajattelin kuitenkin, ettei aikani riitä niin monien kirjojen ja postausten tekemiseen, mitä kirjablogit käsitykseni mukaan vaativat. Sain 29.8.2015 Kirjabloggaajat & lukemista harrastavat -facebook ryhmästä tarvitsemani kipinän blogin tekoon. Kirjoitin ensimmäisen postaukseni tähän blogiin 30.8.2015. Minulla ei ollut selkeää suunnitelmaa, mitä blogini sisältäisi. Aloitin postaamalla tekstejä aiemmin lukemistani kirjoista sekä lempikirjoistani. Sitten siirryin parhaillaan lukemiini kirjoihin, kirjahaasteisiin, kirjoihin liittyvän joulukalenterin tekoon ja kirjastovierailuista kertomiseen.

En osaa antaa aloitteleville bloggaajille muita kuin perusohjeita. Ensin kannattaa miettiä, mistä haluaa blogata, keksiikö aiheesta mitään sanottavaa ja kiinnostaako aihe kenties vielä vuoden päästä. Sitten pitää kehitellä blogin nimi. Kannattaa tutkia, onko jo jossain olemassa saman niminen blogi. Seuraavaksi voi päättää, bloggaako omalla nimellä vai nimimerkillä. Sisällöstä sen verran, että minusta on hyvä käyttää blogissaan itse ottamia kuvia. Mielestäni on hyvä yrittää löytää oma tyyli kirjoittaa, ettei vain kopioi samaa, mitä muut tekevät. Aluksi toki voi ottaa mallia, kuinka muut pitävät blogia tietystä aiheesta. Itse tunnen olevani vielä ihan aloittelija... Oman blogin pitämisen lisäksi minusta on mukavaa, että bloggaajien kesken on jonkinlaista yhteisöllisyyttä. Vieraillaan toisten blogeissa ja kommentoidaan postauksia. Pidetään hauskaa tämän harrastuksen parissa!

Haastan blogini postauksia kommentoineet (toivottavasti ette ole jo saaneet tätä): Henni, Niina T., MarikaOksa, rosales, Kirsi, Ulla, riitta k, Katja, Kia, Hande

7 kommenttia:

 1. Kiitos tästä haasteesta! :) Pistetään hautumaan...

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon haasteesta! Pistän pohdintaan ja yritän tehdä tämän piakkoin. :)

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea, kuinka aloitit bloggaamisen. Kirjablogeja on aina mukava lukea, vaikka oma lukulista samalla kasvaakin. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos haasteesta! Sinun vinkkisi ovat hyviä. Minä olen ihan samaa mieltä tuosta kuva-asiasta. Kannattaa ottaa itse omat kuvansa. Palaan tähän haasteeseen myöhemmin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos haasteesta! ♥ On aina hauskaa kuulla, kuinka blogit ovat syntyneet. Omani täytti viime kuussa viisi vuotta ja palasi taas mieleen aika, kun olin kirjoittamassa ensimmäistä postaustani sormet jännityksestä täristn. Pitääpä tarttua tähän mahdollisimman pian. :)

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia haasteesta! Pohdiskelen ja raapustelen vastaukset tuota pikaa :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos vielä täälläkin haasteesta, täytyy joku päivä naputella postaus :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!