torstai 9. kesäkuuta 2016

Kerstin Gier: Safiirinsini"Rubiininpunassa on korpin maagisuutta."

Gier, Kerstin: Safiirinsini
Kirjasarja: Rakkaus ei katso aikaa, osa 2 
Muut osat: Osa 1 ja osa 3
Julkaistu: 2013
Alkuperäinen julkaisu: 2010
Alkuperäinen nimi: Saphirblau
 
Mistä maasta: Saksa 
Suomentanut: Riitta Virkkunen 
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy 
Sivumäärä: 355

16-vuotias Gwendolyn Shepherd on Lontoossa perheensä kanssa asuva aikamatkaaja. Hänen jokapäiväiseen elämäänsä kuuluu koulunkäynnin lisäksi kummitusten ja demonien kanssa juttelu. Gwendolyn ystävystyy etenkin Xemerius nimisen demonin kanssa. Hänestä on paljon hyötyä arvoitusten ratkomisessa ja salaisuuksien paljastamisessa, sillä kukaan muu ei pysty näkemään häntä. Myös Gwendolynin paras ystävä Leslie on hyvä neuvonantaja. Hänen keskittymistään ei häiritse edes Gideonin veljen Raphaelin ilmestyminen maisemiin. Gideonista puheen ollen Gwendolynin ajatukset laukkaavat ainoastaan kyseisen pojan ympärillä. Hän murehtii Gideonin mahdollisia tunteita Charlottea ja muita tyttöjä kohtaan. Hän painiskelee orastavan rakkautensa kanssa, sillä hän ei osaa tulkita, millaisissa väleissä hän on Gideonin kanssa. Gwendolyn käyttäytyy tilanteen vuoksi vastuuttomasti ja lapsellisesti sekä tunteidensa vietävänä - etenkin tärkeillä aikamatkoilla Saint-Germainin kreivin luona.

"Mutta kuinka saatoin olla rakastunut poikaan, jonka oli tuntenut vasta pari päivää? Poikaan, joka käyttäytyi suurimman osan ajasta sietämättömästi minua kohtaan? Tosin silloin kun hän ei tehnyt sitä, hän oli... hän oli niin... niin uskomattoman..." (s.162)

"Miksi Gideon oli tuollainen? Ensin hellä ja mukava ja yhtäkkiä taas kylmäkiskoinen ja etäinen? Eihän tuollaista kestänyt kukaan. En minä ainakaan. Se, mitä tapahtui täällä kellarissa, meidän välillämme, oli tuntunut aidolta. Oikealta. Ja nyt hän halusi heti tilaisuuden tullen saattaa minut naurunalaiseksi koko porukan edessä. Mihin hän pyrki?" (s.206)

Pidin tämän nuortenkirjan sisältämästä huumorista ja juonesta, vaikka aika usein tuntuikin siltä, että se ei sovellu kovin hyvin aikuisille. Ajattelin kuitenkin lukea tämän trilogian kokonaan läpi, sillä olen niin utelias tietämään, kuinka tässä lopulta käy. Odotan innolla etenkin seikkailuja sikin sokin ajasta toiseen sekä kaikkien tapahtumien nivoutumista yhteen. Tarina jatkuu siis Smaragdinvihreä nimisessä kirjassa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!