maanantai 4. tammikuuta 2016

James Frey: Endgame: Taivaan avain"Tämä, hän ajattelee, on vielä pahempaa kuin se italialainen luola."

Frey, James; Johnson-Shelton, Nils: Endgame: Taivaan avain
Kirjasarja: Endgame, osa 2
Lue myös: Osa 1 ja osa 3
Julkaistu: 2015
Alkuperäinen julkaisu: 2015
Alkuperäinen nimi:
Sky Key: An Endgame Novel
Mistä maasta: Yhdysvallat
Suomentanut: Ulla Selkälä
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 513


Takakannesta: "Pysy liikkeessä, taistele, pelaa. Se kannattaa. Silloin unohtaa."

Endgame -kirjasarjan toinen kirja avautuu ja samalla pelin toinen vaihe käynnistyy. Yhdeksän pelaajaa jatkaa taistelua etsien maapallolle piilotettua taivaan avainta ja tavoitellakseen jo löytynyttä maan avainta itselleen. Hilal Ibn Al-Salt päättää kuitenkin etsiä käsiinsä antikristus Ea:n, sillä hänen sukunsa tehtävänä on ihmiskunnan luomisen salaisuuden vartioinnin ja Loppupeliin valmistautumisen lisäksi tuhota Ea. Pelaajien keskuudessa alkaa myös herätä ajatuksia siitä, voisiko Loppupelin keskeyttää jollain tavalla.

Kirja on kirjoitettu elokuvamaisen jännittävästi. Voin kaiken aikaa kuvitella silmissäni näyttäviä taistelukohtauksia ja takaa-ajoja. Mielenkiintoisinta on lukea viittauksia historiaan ja tunnettuihin paikkoihin sekä tutustua avaruusolentojen myyttisiin laitteisiin ja ihmissukujen vanhoihin salaisuuksiin. Kirjassa seurataan jälleen tarinaa vuorotellen eri hahmojen näkökulmasta. Alussa päästin sisäisen ´voi ei´ huudon, kun huomasin, että kuolleeksi luulemani An Liu on edelleen mukana kuvioissa. Yllätyksekseni luin hänen taitavaa pakenemistaan jännittyneenä.

Kirjaa lukiessa pohtii väkisinkin erilaisten salaliittoteorioiden olemassaoloa, ihmisten taipumusta pahaan, uskontojen syntyä, avaruusolentojen olemassaolon mahdollisuutta sekä pyramideja ja muita muinaisia rakennelmia. Mitä jos maailma ei olekaan sellainen kuin me luulemme? Entä jos maapallomme on vain muiden olentojen sairas leikkikenttä?


Helmet lukuhaaste 2016: 29. Kahden kirjailijan yhdessä kirjoittama kirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!