torstai 7. tammikuuta 2016

Cecelia Ahern: Tyttö peilissä"Kaikki peilit oli peitetty mustalla kankaalla. Joka ikisen huoneen jokainen peili. Kaikkien päällä oli mustaa kangasta."

Ahern, Cecelia: Tyttö peilissä
Julkaistu: 2012
Alkuperäinen julkaisu: 2011
Alkuperäinen nimi: Girl in the Mirror
Mistä maasta: Irlanti
Suomentanut: Terhi Leskinen
Kustantaja: Gummerus Kustannus Oy
Sivumäärä: 108

Takakannesta: "Maagisia ja mieleenpainuvia satuja aikuisille. Tyttö peilissä. Lila isoäidin talossa peilit on peitetty mustilla kankailla, mutta hän ei ole koskaan edes miettinyt asiaa sen kummemmin. Hääpäivänsä aamuna hän vetää kankaan syrjään yhden peilin edestä ja kumartuu katsomaan itseään, hieman liian läheltä. Muistojentekijä. Sydämensä särkenyt mies on keksinyt koneen, jolla voi luoda uusia muistoja. Kone auttaa tekemään monta ihmistä onnelliseksi, mutta sen keksijää uudet muistotkaan eivät voi auttaa. Palkattuaan salaperäisen apulaisen mies päättää kuitenkin antaa myös itselleen uuden mahdollisuuden."

Kirja on jaettu kahteen osaan. Ensimmäisessä osassa on satu nimeltään Tyttö peilissä ja toisessa osassa Muistojentekijä. Pidin ensimmäisestä sadusta todella paljon, sillä se oli mukaansatempaava, jännittävä ja hieman myös surullinen. Tarina herätti minussa monia kysymyksiä siitä, olisiko päähenkilö Lila tai hänen isoäitinsä voinut toimia joissain tilanteissa toisin. Etenkin loppu jäi vaivaamaan mieltä. Toinen satu ei yltänyt ensimmäisen tasolle. Ehkä se johtui siitä, että jäin niin kovasti pohtimaan ensimmäistä. Satu oli kuitenkin kaunis ja koskettava. Pienetkin tekemättömät asiat ja eleet voivat niiden tapahtuessa tuntua vähäpätöisiltä, mutta muuttua hetkessä merkityksellisiksi.

Voin suositella tätä kirjaa pieneksi välipalaksi muiden kirjojen keskellä. Sadut jäävät sopivasti kutittamaan mieltä.


Helmet lukuhaaste 2016: 48. Kirjassa on alle 150 sivua


1 kommentti:

Kiitos kommentista!