keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Neil Gaiman: Batman: Viimeinen Batman-tarina"Minä puolestani en malta uskoa, ettei hän kuollut saman tien, kun ensi kertaa pukeutui jättilepakoksi ja loikkasi talon katolta."

Gaiman, Neil: Batman: Viimeinen Batman-tarina
Batman: Mitä tapahtui viittaritarille? Sekä muita Neil Gaimanin kirjoittamia tarinoita Yön ritarista
Musta ja valkoinen maailma, Pavane, Perisyntejä: Milloin on ovi
Alkuperä: Secret Origins 36, Secret Origins Special I, Batman Black & White 2, Batman 686, Detective Comics 853 (1989, 1996, 2009)
Julkaistu: 2010
Julkaisija: Egmont Kustannus Oy Ab
Piirros: Andy Kubert
Tussaus: Scott Williams
Värit: Alex Sinclair
Suomentanut: Jouko Ruokosenmäki
Ladonta: Arja Rukakoski-Anttila
Sivumäärä: 128

Takakannesta: "Hän on Gothamin suojelija, sen kostava henki, sen synkkä ritari. Vuosikaudet hän on käynyt yhden miehen sotaa pitääkseen kaupungin kadut turvallisina. Mutta tänä yönä se sota on vaatinut viimeisen uhrinsa... Batmanin."

Ensimmäinen sarjakuva Mitä tapahtui viittaritarille? kertoo Batmanin hautajaisista, johon osallistuvat vieraat kertovat vuorotellen oman tarinansa siitä, kuinka Batman kuoli. Pidin paljon piirrostyylistä ja tarinasta. Oli myös mielenkiintoista lukea sarjakuvan teosta kirjoitettu teksti ja nähdä piirrosten eri vaiheita niin sanotusta oheismateriaalista.

Toinen sarjakuva Musta ja valkoinen maailma oli minulle liian erikoisesti piirretty. Aihe sen sijaan oli mielenkiintoinen, sillä Batman ja hänen vihollisensa olivat sarjakuvassa muka näyttelijöitä, jotka esittivät sarjakuvahahmoja. Kolmas sarjakuva Pavane kertoi Batmanin vihollisesta Myrkkymuratista. Se oli nostalginen ja mielenkiintoinen kuvaus hahmosta. Neljäs sarjakuva Perisyntejä: Milloin on ovi kertoo tv-ohjelman tekijöistä, jotka haluaisivat haastatella Batmanin vihollisia. Suuressa roolissa on Arvuuttaja, jonka puheista ei oikein saa mitään selvää.

Olen katsonut monia Batman elokuvia, joten tämä maailma oli minulle jo ennestään tuttu. Oli mielenkiintoista viimein tutustua Batman sarjakuvakirjaan.


Helmet lukuhaaste 2016: 11. Sarjakuvakirja

1 kommentti:

  1. Luin tämän sarjakuvan viime vuonna, tosin englanniksi. Ei yltänyt suosikkeihini Batman-sarjakuvista, mutta se oli mielenkiintoinen. Pidin itse eniten tarinoista Mitä tapahtui viittaritarille? sekä Musta ja valkoinen maailma.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!