torstai 15. lokakuuta 2015

Niccolo Ammaniti: Minä en pelkää"Mestarillinen, kauhun ja ihmetyksen täyttämä kuvaus lapsuuden lopusta ja köyhän italialaiskylän salaisuuksista."

Ammaniti, Niccolo: Minä en pelkää
Julkaistu: 2005
Alkuperäinen julkaisu: 2001
Alkuperäinen nimi: Io non ho paura
Suomentanut: Leena Taavitsainen-Petäjä

9-vuotias Michele elää köyhässä italialaiskylässä vuonna 1978. Eräänä kuumana kesäpäivänä hän löytää järkytyksekseen syvästä kuopasta erittäin huonovointisen pojan. Pieni askel kerrallaan pojat ystävystyvät toistensa kanssa ja kuoppaan laitetun pojan arvoitus alkaa ratketa.

Mielestäni kirja on oivallisesti kirjoitettu. Lukija saa koko ajan arvailla yhdessä Michelen kanssa, miksi poika on laitettu kuoppaan ja kuka hänet on sinne laittanut. Minusta oli surullista ja inhottavaa lukea tätä kertomusta lapsen kärsimyksistä ja maailman pahuudesta ja vääryydestä, mutta luin sitä silti antaumuksella, koska halusin kovasti tietää, mistä tässä kaikessa on kysymys. Kirjaa lukiessa saattaa pohtia, millainen tämä maailma oikeasti onkaan ja mitkä asiat täällä ovat oikein ja mitkä väärin.

Voin suositella tätä koskettavaa kirjaa kaikille. Etenkin loppuratkaisu jää mieleen hyväksi toviksi.

1 kommentti:

  1. Olen nähnyt tämän filmin, ja on vaikuttava, toisaalta kaunis maisema viljapeltoineen, ja kuopassa oleva poika. Vyyhti alkaa purkautua ja loppu ...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!