lauantai 3. lokakuuta 2015

Mikkel Birkegaard: Libri Di Lucan arvoitusBirkegaard, Mikkel: Libri Di Lucan arvoitus
Julkaistu: 2009
Sivumäärä: 439

Luca Campelli kuolee äkillisesti ja jättää Libri Di Luca nimisen kirjakaupan perinnöksi Jon pojalleen. Asianajajana työskentelevä Jon ei ole tavannut isäänsä vuosikymmeniin eikä ole kovin innokas ottamaan kauppaa harteilleen. Pian alkaa kuitenkin selvitä mitä erikoisempia asioita kauppaan liityen. Jon saa tietää, että hänen isänsä on kuulunut bibliofiiliseen salaseuraan, jonka jäsenet omaavat taianomaisia kykyjä, kuten kirjojen avulla manipulointia.

Huomasin tämän kirjan kirjaston hyllyssä ja otin sen vaistomaisesti hyppysiini. Sen kansikuva ja nimi eivät paljastaneet mitään sisällöstä, mutta takakannen teksti vei minut mennessään. Rakastan kirjoja ja tällainen kirjoihin liittyvä jännäri oli kuin luotu minua varten. Kirja ei tuottanut pettymystä, vaikka loppuratkaisusta ehkä puuttuikin jotain. Jäin kirjan lukemisen jälkeen pohtimaan tarinoita siitä, mitä kaikkia salaisuuksia vanhoissa kirjakaupoissa voikaan olla tai mitä ajatuksia kirjaston kirjojen lukijat ovat jättäneet jälkeensä kirjaan. Heräävätkö nuo ajatukset eloon, kun minä tartun samaan kirjaan.

1 kommentti:

  1. Minä taas en pitänyt tästä kirjasta yhtään, vaikka sen aiheena olivat lukeminen ja antikvariaatit. Mutta nuo yliluonnolliset jutut...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!