tiistai 13. lokakuuta 2015

Seitsemän kuolemansyntiä -haasteTyttö ja liian suuri kasa kirjoja -kirjablogissa oli Seitsemän kuolemansyntiä -haaste, johon kuuluu seitsemän kysymystä. Tässä minun vastaukseni:

1. Ahneus: Mikä on kallein kirjasi? Entä edullisin kirjasi?
En osta kirjoja usein, joten niiden hinnalla ei tavallaan ole merkitystä, kun päätän ostaa minulle tärkeän kirjan omaksi. Kallein kirjani on luultavasti 20-30 euron väliltä. Joku kovakantinen kirja. Edullisin kirja on varmaankin joku 50 sentin kirppislöytö.

2. Viha: Kirjailija, johon viha-rakkaus-suhde?
En oikeastaan ajattele kirjailijaa kirjojen takana. Olen seurannut ainoastaan Robert Jordanin tekemisiä, kun hän kirjoitti Ajan Pyörä -kirjasarjaa, mutta en ole koskaan vihannut häntä. Eli minulla ei ole kehenkään kirjailijaan viha-rakkaus-suhdetta.

3. Ylensyönti: Minkä kirjan olet ahminut/lukenut uudestaan ja uudestaan?
Olen lukenut Suzanne Collinsin Nälkäpeli kirjan kaksi kertaa ja selannut sen sivuja lukemisen lisäksi. Kirjan maailma on jotenkin niin mielenkiintoinen. Olen myös lukenut Robert Jordanin Ajan Pyörä: Vaarojen taival kirjan ainakin kolme kertaa jos en neljääkin kertaa. Tuo fantasiakirjasarja vain on niin ihanan nostalginen - varsinkin sen alku!

4. Laiskuus: Minkä kirjan lukemista olet siirtänyt laiskuuden vuoksi?
Voi apua. Taru sormusten herrasta kirja on ollut minulla kesken varmaan kymmenen vuotta... Se ei vain etene ja olen joutunut aloittamaan sen alusta, koska olen autuaasti unohtanut, mitä siinä on tapahtunut. Nyt jumitan viimeisessä osassa ja taistelussa.

5. Ylpeys: Mistä kirjasta puhut eniten, jotta näyttäisit muiden silmissä fiksummalta?
En oikeastaan koskaan puhu kirjoista. Kirjoilla kehuskelu olisi aika omituista.

6. Himo: Mitä piirrettä pidät kirjan hahmossa viehättävimpänä?
Omalla tavallaan vahva persoona. Pinnan alta täytyy löytyä myös jokin heikko kohta, mikä tekee hahmosta inhimillisen. Ulkonäöllä ei ole merkitystä, vaan hahmon sanoilla ja teoilla, jotka ovat samaistuttavia.

7. Kateus: Minkä kirjan haluaisit saada lahjaksi kaikista eniten?
Tällä hetkellä en haaveile minkään kirjan omistamisesta, mutta jos olisi pakko sanoa niin haluaisin omistaa Ajan Pyörä ja Nälkäpeli kirjoja englanniksi. Huomaan, että nämä vastaukset ovat aika yksipuolisia. Nyt keksin. J.R.R. Tolkien: Hobitti. Se on lisäksi ohuempi kuin Taru sormusten herrasta, joten luultavasti en jäisi siihen jumiin :)

2 kommenttia:

  1. Kivoja vastauksia. Minulle tuo Ajan pyörä on ihan tuntematon kirjasarja, mutta nyt alkoi kiinnostaa :)

    VastaaPoista
  2. Näitä vastauksia on hauska lukea :) Ja aika samoilla linjoilla olen monien kysymysten kanssa :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!