lauantai 10. lokakuuta 2015

Ally Condie: Rajalla"Edessäni aukeaa kanjonien, kuilujen, viiltojen ja rotkojen maa. Varjojen ja värisävyjen, nousujen ja laskujen maa. Sinisen ja punaisen ja vähän vihreänkin maa."

Condie, Ally: Rajalla
Kirjasarja: Tarkoitettu, osa 2
Muut osat: Osa 1 ja osa 3
Mistä maasta: Yhdysvallat
Julkaistu: 2012

Nuorille aikuisille suunnattu Tarkoitettu trilogia kertoo tulevaisuuden maailmasta, jota kutsutaan Yhteiskunnaksi ja jossa kaikki elämän osa-alueet on tarkoin kontrolloituja. Trilogian toisen osan nimi on Rajalla. Sen alkuperäinen nimi on Crossed ja se on julkaistu vuonna 2011.

Kirja kertoo siitä, kuinka Cassia lähtee työleirille ulkoprovinsseihin, josta hän pakenee tavoitteenaan löytää Ky. Hän tutustuu Indieen, joka myös haluaa paeta Yhteiskuntaa. Cassia ja Indie seuraavat huhuja kapinallisista ja Louhikosta. Matkan varrella Cassia joutuu pohtimaan elämää ja ihmissuhteitaan.

Mielestäni tämä kirja ei ollut yhtä mielenkiintoinen kuin ensimmäinen kirja, sillä siinä tapahtui huomattavasti vähemmän konkreettisia asioita. Se sisälsi paljon mielenkiintoista pohdintaa elämän eri osa-alueista, mutta oli kuitenkin paikoitellen tylsä - etenkin siihen verrattuna, mitä odotin tältä kirjalta. Tämä kirja kannattaa lukea vain, jos haluaa ehdottomasti tietää, kuinka tässä trilogiassa lopulta käy.


Miksi monta kertaa käy niin, että kirjasarjan toinen osa ei yllä ensimmäisen tasolle? Muita kommentteja?

1 kommentti:

  1. Näissä trilogioiss onkin tämä huono puoli... ensimmäinen osa on täydellinen ja seuraava ihan ok, mutta sitten on pakko lukea se viimeinenkin koska haluaa tietää miten sarja päättyy :D

    Minun mielestäni tämä kirjatrilogia on kokonaisuudessaan todella hyvä!

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!