lauantai 19. tammikuuta 2019

6 vinkkiä Helmet lukuhaasteeseen

Oletko mukana Helmet lukuhaasteessa, mutta et löydä sopivaa luettavaa? Tässä on 6 vinkkiä!

1. Kirjan kannessa on ihmiskasvot:
Heidi Köngäs: Sandra



Sandra ja Janne elävät elämäänsä torppareina töitä tehden ja lapsia kasvattaen. Vuoden 1918 sota sekoittaa heidän kaikkien elämän. Ohi kulkeva punaisten joukko pakottaa Jannen mukaansa ja jättää Sandran selviytymään kaikesta yksin. Kuvaus oli niin vahvaa ja elävää, että jäin lukemisen jälkeen haukkomaan henkeäni ja pyyhkimään silmäkulmiani.

11.  Kirja käsittelee naisen asemaa yhteiskunnassa:
Marjo Nurminen: Tiedon tyttäret



Kirjassa kerrotaan eri aikakausien eurooppalaisista oppineista naisista, jotka ovat olleet mukana kehittämässä länsimaista tiedettä. He ovat toimineet sekä itsenäisesti että avustavassa asemassa tiedemiehille. Naiset ovat tutkineet maailmaa ja kirjoittaneet aiheesta kirjeitä tai kirjoja. Kirja saa pohtimaan sekä tieteen merkitystä että naisen asemaa.

13. Kotimainen lasten- tai nuortenkirja: 
Timo Parvela: Kepler 62: Kirja yksi: Kutsu



Veljekset Ari ja Joni pitävät toisistaan huolta sillä välin, kun heidän äitinsä on lähtenyt ikuiselle työnhakumatkalle. He haaveilevat kuumimman uutuuden, Kepler62 -pelin pelaamisesta, ja kuin kohtalon sanelemana mystinen nainen lahjoittaa pelin Jonille. Kukaan ei ole vielä koskaan läpäissyt peliä, eikä kukaan osaa sanoa, mitä pelin voittaja saa palkinnoksi. Ari ja Joni pelaavat peliä vuorotellen monta päivää putkeen, kunnes kohtaavat pelin viimeisen vastustajan, minkä jälkeen alkaa tapahtua kummallisia asioita.

17. Kirjassa on kaksoset:
S.K. Tremayne: Jääkaksoset



Sarah ja Angus Moorcroft ovat menettäneet toisen identtisistä kaksostytöistään onnettomuudessa. Pariskunta toivoo pääsevänsä tapauksesta viimein yli ja haaveilee muuttavansa Lontoosta Skotlantiin pienelle majakkasaarelle. Kirstie tytär koettelee vanhempiensa jo ennestään järkkynyttä mielenterveyttä ilmoittamalla yllättäin olevansa oikeasti siskonsa Lydia. Sarah ja Angus joutuvat pakenemisen sijasta kohtaamaan menneisyytensä ja pohtimaan, mitä todellisuudessa on tapahtunut ja ovatko he voineet erehtyä kuolleen tyttärensä henkilöllisyydestä.

30. Kirjan kannessa on kaupunkimaisema:
Mika Waltari: Surun ja ilon kaupunki



Kaupunkiin saapuu rävähtämättömin silmin uutta elämäänsä tuijottava muukalainen, sairaalassa makaa tieteellisistä keksinnöistä haaveileva pieni poika, koulussa kapinoi kommunismia ihannoiva nuori mies ja kotonaan pohtii elämäänsä liikeasioissa menestynyt perheellinen mies. Sairaalassa on myös viimeistä elinpäiväänsä viettävä vanhapiika, joka haaveilee roskakirjallisuudesta, ja kotonaan kuljeksii luomisen tuskia poteva kirjailija. Tuskissaan on myös opettajana toimiva teologi, jonka omatunto ei osaa päättää, kuinka toimitaan oikein. Kaupungin surumieliset asukkaat heräävät yhdessä samaan aamuun, mutta kokevat eri asioita, jotka lopulta kietoutuvat yhdeksi kuvioksi.

31. Kirjassa kuljetaan metrolla:
K. K. Alongi: Kevätuhrit



15-vuotias punkkarityttö Jade havahtuu Helsingin metrosta kuolleiden kanssamatkustajien ympäröimänä. Pian hänelle selviää, että kyse ei ole onnettomuudesta vaan laajemmasta katastrofista: kaikkialla on elottomia ihmisiä ja sähköt ja netti ovat poikki. Hetken aikaa Jade luulee olevansa ainoa kuolemanaallosta selviytynyt, kunnes hän kohtaa barbimaisen Suseten. Alkushokin jälkeen he lähtevät yhdessä matkalle etsimään mahdollisia elossa olevia ja pidempiaikaiseen selviytymiseen tarvittavia varusteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!