perjantai 19. lokakuuta 2018

Darren Shan: Varjojen vangit"Täytyihän teillä jokin muukin keino olla"

Shan, Darren: Varjojen vangit
Kirjasarja: Osa 11
Muut osat: Osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5, osa 6, osa 7, osa 8, osa 9 ja osa 10

Julkaistu: 2013
Alkuperäinen julkaisu: 2003
Alkuperäinen nimi: Lord of the Shadows
Mistä maasta: Iso-Britannia
Suomentanut: Kaijamari Sivill
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä: 183


Darren Shan, Vancha March ja siniviitta Harkat Mulds jatkavat jälleen Vampaneesimestarin jahtaamista. Tällä kertaa kohtalo vie heidät friikkisirkuksen mukana Darrenin kotikaupunkiin. Darren näkee siellä vanhan ystävänsä Tommyn, josta on tullut ammattijalkapalloilija, ja sisarensa Annien, jolla on pieni poika. Kolmikko kamppailee tuttuja vihollisia, Steve Leonardia, Morgan Jamesia ja J.V:tä, vastaan. Heidän avukseen saapuvat Debbie Keiso ja Alice Burges, jotka ovat olleet kokoamassa ihmisarmeijaa. Tapahtumat johtavat teatteriin, josta koko tarina sai alkunsa ja jossa tuodaan esille yllättävä käänne!

"Päätöksesi tulla tänne sysäsi liikkeelle tapahtumaketjun. Sitä ei voi enää pysäyttää." (s.43)

Darren kamppailee epävarman tulevaisuutensa kanssa. Häntä raivostuttaa mahdollisuus, että elämä ei muuttuisikaan paremmaksi, vaikka hän tappaisi Steven. Tulevaisuudessa näyttäisi kaikesta huolimatta siintävän Varjojen valtiaan hallitsema erämaa. Darren on erityisen raivostunut K-H Talolle, joka leikittelee varjojen olennoilla. Herra Pitkä ja Evanna aiheuttavat myös harmaita hiuksia salailemalla ennustuksia ja olemalla puuttumatta tapahtumien kulkuun.

"Asiat tapahtuivat niin kuin niiden oli määrä tapahtua. Ei ole minun osani sekaantua kohtalon käänteisiin." (s.130)

Darren saa oppia, mitä sodankäynti pahimmillaan voi tarkoittaa. Se on rakkaiden menetystä ja lasten kärsimystä - varsinkin sellaisten lasten, jotka on aivopesty kannattamaan tietynlaista aatetta ja toimimaan sokeasti sen sääntöjen mukaan. Sota on ennen kaikkea oman itsensä kadottamista pahuudelle. Darrenin on vaikea hillitä kostonhimoaan, vaikka hän tiedostaa, ettei se johda mihinkään hyvään.

"Sisällesi on alkanut kertyä vihaa, Darren, vihaa joka vielä hukuttaa sinut." (s.159)


Halloween -lukuhaaste

http://unelmienaika.blogspot.com/p/blog-page.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!