torstai 11. lokakuuta 2018

Darren Shan: Sielujen järvi"On siinä mulla hulluja maakrapuja"

Shan, Darren: Sielujen järvi
Kirjasarja: Osa 10
Muut osat: Osa 1, osa 2, osa 3, osa 4, osa 5, osa 6, osa 7, osa 8 ja osa 9
Julkaistu: 2010
Alkuperäinen julkaisu: 2003
Alkuperäinen nimi: The Lake of Souls
Mistä maasta: Iso-Britannia
Suomentanut: Kaijamari Sivill
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä: 217

Puolivampyyri Darren Shan on surun murtama, joten hän joutuu pitämään taukoa vampaneesimestarin jahtaamisesta. K-H Talo päättää lähettää hänet ja Harkat Muldsin outoon maailmaan selvittämään, kuka siniviitta on aiemmassa elämässään ollut. Kaksikko seikkailee erämaassa, kohtaa hirviömäisiä vastustajia kuten ihmisuhreja syövän Irvokkaan ja taistelee lohikäärmeitä vastaan. He tapaavat merirosvo Spits Abramsin, joka ryyppää pullostaan ja auttaa arvoituksen ratkaisemisessa hieman kyseenalaisin tavoittein.

"´Kuka siitä porukasta piittaa?´ Spits nauroi. ´Ne ei oo meitin maailmasta. Mitä väliä sillä on, jos joku niistä menikin liiskaksi?´" (s.154)

Kirjassa on perinteinen seikkailukirjan rakenne. Alussa Darren ja Harkat saavat arvoituksen. Keskikohdassa seikkaillaan erilaisissa kiperissä tilanteissa. Lopussa selviää arvoituksen ratkaisu. Kirja on siten aikuiselle ehkä hieman tylsä. Olen pitänyt muiden kirjasarjan osien ennalta-arvaamattomuudesta, mikä ei toteutunut tätä kirjaa lukiessa. Kirja ei kuitenkaan ollut huono, sillä kaksikon seikkailuista oli mielenkiintoista lukea. Kirjan rakenne toimii varmasti parhaiten nuorille lukijoille.

"Ne jotka eivät halua olla uhreja, taistelevat omasta puolestaan." (s.38)

Kuka Harkat Mulds sitten oli aiemmassa elämässään? Loppuratkaisu jää omalla kohdallani laimeaksi, sillä en ollut luonut henkilöön minkäänlaista tunnesidettä, mikä on oikeastaan harmi. Toivon, että seuraava kirjasarjan osa ei ole yhtä yllätyksetön. Pidän tästä nuortenkirjasarjasta, koska se yleensä pitää lukijansa varpaillaan.


Halloween -lukuhaaste

http://unelmienaika.blogspot.com/p/blog-page.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!