sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Viiden kirjan haaste

Sain Mustien kansien metsä -kirjablogin Sanna-Marilta viiden kirjan haasteen. Kiitos paljon!

1. Kirja, jota luen parhaillaan

Luen parhaillaan kirjoja Helmet lukuhaastetta ajatellen. Kesken on Cecelia Ahernin P.S. Rakastan sinua, joka on naisille suunnattua kirjallisuutta. Se sopii haasteen kohtaan 41 eli kirjassa lähetetään kirjeitä. Kirja kertoo Hollysta, jonka mies Gerry on kuollut. Holly saa kerran kuussa avata mieheltään saamansa kirjeen, jossa on hänelle suunnattu tehtävä sitä kuukautta varten. Hollyn ja hänen ystäväpiirinsä elämä koostuu lähinnä perhedraamasta ja baareissa istumisesta. Syvällisemmin katsottuna kirjassa seurataan Hollyn toipumista miehensä menetyksestä.



2. Kirja, josta pidin lapsena

Angela Sommer-Bodenburgin Pikku vampyyri kirjat. Pidin jossain vaiheessa paljon vampyyreista, kummituksista ja muista lapsille suunnatuista jännittävistä tarinoista. Pikku vampyyri kirjat olivat sopivan jännittäviä ja hauskoja. Ne on lisäksi hyvin ja mukaansatempaavasti kirjoitettuja ja niissä on mainiot hahmot.



3. Kirja, joka jäi kesken

J.R.R. Tolkienin Taru sormusten herrasta kirja on minulla edelleen kesken. Luin sitä viimeksi viime kesänä. En tiedä, miksi en saa sitä luettua loppuun, vaikka tykkään fantasiasta ja kyseisestä kirjasta. Ehkä sen lukeminen ei vain nyt sovi minulle. Aion kyllä lukea sen. Jonain päivänä.

4. Kirja, joka teki vaikutuksen

Kaikki kirjat tekevät jollain tavalla vaikutuksen. En usko, että mikään kirja jättää täysin tyhjäksi. Viime vuonna luetuista voisin mainita Alex Haleyn Juuret kirjan, jonka jälkeen olin aivan sanaton kunnioituksesta kyseistä tositarinaa kohtaan.



5. Kirja, johon palaan uudelleen

Rakastan Robert Jordanin Ajan Pyörä kirjasarjaa. Palaan aina uudestaan ja uudestaan sarjan ensimmäiseen suomennettuun osaan nimeltään Vaarojen taival, sillä siitä tarina sai alkunsa. Se on nostalginen kirja. Kirjasarja kertoo fantasiakirjoille tyypillisesti pitkästä vaelluksesta ja pahaa vastaan taistelemisesta. Kirjoissa on mielenkiintoisia hahmoja ja erikoisia vihollisia, joilla on jännittävät nimet kuten häiveet ja trollokit. Tarinassa esiintyy lisäksi susia, eri kansojen edustajia, myyttisiä esineitä sekä kauniisti kuvailtuja kaupunkeja ja kyliä. Mielenkiintoisinta on lukea niin sanotuista taikavoimia omaavista naisista - myyttisistä Aes Sedaista. Pidän myös unten maailmassa tapahtuvista merkillisistä tapahtumista.



2 kommenttia:

  1. Juuret on lukematta ja alkoi nyt kiinnostaa kovasti. Voisi olla aika herkku. :) P.S. Rakastan sinua-romaanin olen lukenut ja tykkäsin suht paljon. Leffaversio oli makuuni vieläkin parempi.

    VastaaPoista
  2. Juuret on kyllä uskomattoman hieno ja eeppinen kirja, nousi omiin suosikkeihin. Pikku vampyyrejä muistan myös lapsena lukeneeni :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!