lauantai 22. huhtikuuta 2017

Top 10: hienoimmat kirjablogien ulkoasut

Löysin noin vuosi sitten vanhan haasteen Hurja Hassu Lukija -blogista ja listasin mielestäni kaksikymmentä hienointa kirjablogien ulkoasua. Päätin tänäkin vuonna toteuttaa tämän haasteen.

Listaan omasta mielestäni kymmenen hienointa kirjablogin ulkoasua. Kysymys on siis vain ja ainoastaan blogien ulkoasuista, jolloin sisältö on jätetty tarkoituksella huomiotta. Silmiäni miellyttävät tänä vuonna yksinkertaiset ja selkeät ulkoasut, joissa on seesteisiä värejä ja omaleimaisia ratkaisuja. Jokaisessa ulkoasussa näkyy bloggaajan oma kädenjälki ja persoona.

Blogien ulkoasut aakkosjärjestyksessä:

33 kommenttia:

 1. No wow, kiitos huomioinnista. Onpa kiva kuulla, että blogini ulkonäkö miellyttää, kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Elegia on muuten hiljattain vaihtanut banneriaan... Näistä pidän eniten Amman lukuhetkestä - banneri on ihanan värikäs, blogin fontti voisi ehkä olla hiukan modernimpi ja kevyempi. Kiva että bloggaajan persoonallisuus näkyy ulkoasussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko huomauttaa tähän väliin, että vaihdoin vasta sen jälkeen, kun Katriina oli jo tämän jutun tehnyt. Eli minulla oli vielä tuo vanha asu vielä silloin kun itsekin kommentoin. :D

   Minähän vaihtelen ulkoasua ja banneria muutaman kerran vuodessa ja nyt osui hassusti vaihto samoihin aikoihin kuin Katriinan juttu. Mutta arvostan kovasti huomiointia, kiits <3

   Minua miellyttää nämä kaikki Katriinan esittelemät ulkoasut: niitä yhdistaa selkeys, jollaista arvostan. :))

   Poista
  2. Kiitos täsmennyksestä :) Minullakin on ollut tapana vaihdella ulkoasua.

   Poista
  3. Riitta, kiitos <3
   Ja kiitos myös rakentavasta palautteesta fontin suhteen, painan sen mieleeni seuraavaa ulkoasun muokkauskertaa silmällä pitäen :)

   Poista
 3. Oho, nyt vasta huomasin tällaisen, kiva idea! Ja nuo valitsemasi ovat tosiaan hienoja. Itse kun en ole kovin visuaalisesti suuntautunut, en näihin niin (yhtään) kiinnitä huomiota, jos ei joku suoraan kysy, sisältöön vain - hyvä herättely tähänkin puoleen, joka on tosi tärkeä blogin kiinnostavuuden ja luettavuuden kannalta. Hyväkään sisältö ei blogia pelasta, jos se näyttää sekavalta tai hankalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin tämä on leikkimielisen hauska :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Voi muuten olla. Täytyisi selailla ulkomaisten kirjablogien ulkoasuja ja vertailla suomalaisiin! :)

   Poista
 5. Kyllähän ulkonäkö vaikuttaa paljon siihen, miten innolla blogia ryhtyy lukemaan. Minullakin on ollut jo pidemmän aikaa suunnitelmissa uusia omaani, mutta kestää, kestää... Tässä on hyviä esimerkkejä inspiraatioksi! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että tämä haaste toimi inspiraation lähteenä :)

   Poista
 6. Vau, kiitos huomioinnista! Upeita blogien ulkoasuja kaikki. Minusta on kiva leikitellä oman blogin ulkoasun kanssa, joten arvostan persoonallisen näköisiä blogeja. Mutta kuten Arja hyvin yllä sanoo, sisältö ratkaisee :) Näistä Kirjavarkaan tunnustuksia on minusta kaikkein ihanin: olen heikkona kirjoituskoneisiin ja minullakin pitkään sellainen oli bannerissa. Jos pitäisi kopioida joku banneri, niin se olisi ehdottomasti tämä!

  VastaaPoista
 7. Kaikkien listaamisei blogien ulkoasut ovat hienoja. Kuten Arjakin sanoi, minulle kuitenkin sisältö on kaikista tärkein, vaikka saatankin ajoittain huomioida, jos jonkun blogin ulkoasu on mielestäni erityisen hieno. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan, joskus on hauska tarkastella ulkoasujakin :)

   Poista
 8. Minun suosikkejani näistä ovat Eilispäivän kirjat ja Kirjavarkaan tunnustuksia. Selkeitä molemmat. Kauniitä ovat kaikki listallasi.

  (Minulla ei muuten ole mitään intohimoja oman blogini ulkoasun suhteen kunhan tekstistä saa selvää. Vuoden 2008 lokakuusta tämän vuoden alkupuolelle se olikin siinä asussa, jonka aloittaessa tulin valinneeksi. En osaa ottaa hyviä kuvia enkä sommitella asetelmia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi onkin hyvä asia, että on mahdollista tehdä blogistaan joko minimalistisen tai runsaan. Jokaiselle jotakin.

   Poista
 9. Onpa hauska haaste ja hyviä valintoja, näistä moni on tuttu! Minä olen myös tässä bloggausvuosien aikana viehättynyt yhä enemmän selkeästä ulkoasusta ja yhtenäisistä värimaailmoista. Plussaa tulee paljon myös siitä, toimiiko sivusto mobiilina sillä usein eksyn blogeihin twitterlinkkien kautta.

  Kirjavarkaan tunnustuksia -blogin kuva on tässä uskomattoman herkullinen, se toimisi vaikka kirjan kantena. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on tärkeää, että blogia on helppo lukea puhelimella. Muuten jutut saattavat jäädä väliin.

   Poista
 10. Arjan tavoin olen hyvin epävisuaalinen, enkä juurikaan tule kiinnittäneeksi huomiota blogin ulkonäköön (sori vaan, kaikki kauniit sivut!), paitsi silloin, kun se on lukemista haittaava. Kun ihmiselle alkaa tulla ikää, lähinäkö heikkenee ainakin monella. En jaksa lukea nettisivua, jossa on musta tai muuten tumma tausta ja valkoinen teksti. Kovin hailakka teksti on myös tuskaa, samoin kovin vaalea. Samaten ärsyttää, jos kirjasintyyppi on koukeroinen. Luettavuus siis minulla ratkaisee.

  Oman blogini ulkonäköpulmat ratkaisin vuosia sitten ostamalla ulkonäkösuunnittelun. Välillä olen kaivannut vaihteluakin, mutta jotenkin blogini on brändäytynyt oranssiksi, enkä raaski siitä luopua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin on hankalaa lukea tekstiä liian tummalla tai kirkkaanvärisellä pohjalla.

   Mielenkiintoista. Olet hienosti panostanut ulkoasuun.

   Poista
 11. Teen nettisivuja myös työkseni ja minulle visuaalisuus on tärkeä osa bloggaamista, vaikka kirjablogeissa tietysti sisältö on tärkein. Aikoinaan omaa blogiani suunnitellessa olin juuri alkanut tehdä asiakkaille Wordpress-sivuja ja halusin omalla blogilla vähän testailla sen mahdollisuuksia ja tehdä ulkoasultaan erilaisen blogin.

  Kaikki nämä valitsemasi blogit ovat aika perinteisiä, mutta selkeydessään tyylikkäitä. Minua miellyttää näistä eniten Bibbidi Bobbidi Book ja Kirjavarkaan tunnustuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle kokonaisuus on aina ollut tärkeintä. Mietin jossain vaiheessa itsekin blogin siirtämistä wordpressille, mutta kun huomasin monia kommentteja sitä vastaan niin hylkäsin ajatuksen. Yksi iso syy oli yhteisöllisyyden puuttuminen. Toisekseen tykkään selata puhelimella mieluummin bloggerin blogeja kuin wordpressin, sillä ne ovat ainakin minulle helppokäyttöisempiä ja sujuvampia.

   Poista
 12. Kirjavarkaan tunnustuksia on jo pitkään ollut munkin visuaali-suosikki! Myös koko blogin teema, idea kirjavarkaudesta on hauskan yhtenäinen! Wordpress on totta tosiaan visuaalisesti toimivampi kuin jo vähän so last season Blogger. Vaihtaisin WP:hen itsekin, mutta Bloggerissa itseäni viehättää jotenkin sen yhteisöllisyys - te kaikki (melkein) olette aina siellä kotosalla listana! :-D Kirjaluotsi-Tiinan sivut ovat myös ihqut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogger on tosiaan tuttu ja turvallinen sekä yhteisöllinen ja helppokäyttöinen :)

   Poista
 13. Apua... en sanoisi että olen epävisuaalinen, olen kennelin kotisivujen pohjaa hionut pitkään ja hartaasti mieleisekseni, mutta bloggerissa en ole perehtynyt siihen miten näitä pystyy muokkaamaan...

  VastaaPoista
 14. Tämäpä mielenkiintoinen postaus!
  Blogin ulkonäkö on tärkeää, sillä se luo ensivaikutelman muutamassa sekunnissa. Samoin kuin blogin nimi.
  Näitä pohdin paljon, kun aloitin bloggaamisen. Tutkin silloin muita blogi- ja yrityssivustoja ja mietin, minkälaisen visuaalisen ilmeen kanssa viihtyisin mahdollisesti pitkäänkin. Onneksi minulla oli myös lukupiiri raatina. Blogin nimi saattaisi kyllä olla toinen ilman heitä...
  Mietin myös jokaisen blogijutun kohdalla, mikä olisi kiinnostava tapa tuoda kirja kuvituksella esiin. Nyt vaihtaisin sen, että jokaisen jutun pääkuvan pitää olla 16:9 kokoa, sillä kirjat ovat aika haasteellisia kapeassa vaakaformaatissa. Mutta visuaalinen suunnittelu on kiva elementti bloggaamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla!

   Mielenkiintoista, kuinka toiset bloggaajat miettivät tarkkaan ulkoasunsa, mutta toiset taas vaihtelevat sitä ajoittain. Toisissa blogeissa ei ole kuvia ollenkaan ja toisissa ne on mietitty viimeisen päälle. Oikeastaan on mukavaa, ettei ketään pakoteta tiettyyn muottiin.

   Jäin miettimään, mitähän ihmiset ajattelevat blogini nimestä... Laitoin sen sellaiseksi, että sen alle voi kirjoittaa mitä vain, jos kyllästyy kirjoittamaan vain kirjoista.

   Poista
 15. Voi vitsit, kiitos huomionnista, törmäsin sun blogiin ja tähän postaukseen vasta nyt!

  Ihanaa kesää sulle ja kiitos vielä kerran! :)

  Minna / Bibbidi Bobbidi Book

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, kun ilahduit, ja tervetuloa vierailemaan toistekin :)
   Hyvää kesän jatkoa!

   Poista

Kiitos kommentista!