maanantai 3. huhtikuuta 2017

Timo Parvela: Ella ja kaverit luokkaretkellä"Tämä tässä on muumio."

Parvela, Timo: Ella ja kaverit luokkaretkellä
Kirjasarja: Ella ja kaverit
Julkaistu: 2015
Alkuperäinen julkaisu: 1997
Kuvitus: Mervi Lindman 2008, 2014, 2015

Ulkoasu: Riikka Turkulainen
Mistä maasta: Suomi
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Tammi
Sivumäärä: 63


Ella on ensimmäisellä luokalla. Hänellä on miesopettaja sekä lukuisia kavereita kuten urheileva Pate, tomera Hanna, nero Tuukka, herttainen Tiina, herkkä Samppa sekä kovakuorinen Pukari. Tällä kertaa kaikki pääsevät luokkaretkelle, mihin sisältyy syömistä ravintolassa sekä tutustumista museoon ja eläintarhaan. Ja millainen retki siitä muodostuukaan! Stressaantunut opettaja unohtaa laukkunsa ja sen mukana rahansa koululle, mikä edesauttaa huvittavien tilanteiden syntyä.

"- Kuinka sinä siihen juutuit? opettaja ihmetteli yrittäessään irrottaa Paten jalkaa, joka oli tiukasti kiinni selkänojien välissä. Me muut näytimme ja juutuimme tietysti kiinni samalla tavalla kuin Pate." (s.15)

Sain tämän ihastuttavan lastenkirjan käsiini sattumalta. Luin sen yhdellä hotkaisulla ja nautin joka hetkestä - eniten museovierailusta. Ella ja kaverit ovat kerta kaikkiaan mainioita tapauksia! Voin suositella heidän hulvattomaan maailmaansa sukeltamista etenkin päivinä, joina on liian väsynyt tekemään yhtään mitään. Lapsille voin suositella kirjaa vaikka joka päivä, sillä Ellan ja kaverien seurassa tapahtuu aina jotain hassua.

"Häkissä oli oikea leijona. Se nousi seisomaan juuri, kun me tulimme häkin luo. Leijona hyppäsi mahtavalla loikalla kivelle, karjui pelottavasti, syöksyi sitten notkein askelin kuusi kertaa häkkinsä ympäri ja aukaisi lopuksi mahtavan kitansa paljastaen valtavat raateluhampaansa. Tai niin opettaja sanoi. Meistä kukaan ei nähnyt sitä, sillä me syötimme juuri silloin kesyä oravaa." (s.39-40)


Helmet lukuhaaste 2017: 35. Kirjan nimessä on erisnimi

100 suomalaista kirjaa: 13/100

1 kommentti:

Kiitos kommentista!