lauantai 22. huhtikuuta 2017

Top 10: hienoimmat kirjablogien ulkoasut

Löysin noin vuosi sitten vanhan haasteen Hurja Hassu Lukija -blogista ja listasin mielestäni kaksikymmentä hienointa kirjablogien ulkoasua. Päätin tänäkin vuonna toteuttaa tämän haasteen.

Listaan omasta mielestäni kymmenen hienointa kirjablogin ulkoasua. Kysymys on siis vain ja ainoastaan blogien ulkoasuista, jolloin sisältö on jätetty tarkoituksella huomiotta. Silmiäni miellyttävät tänä vuonna yksinkertaiset ja selkeät ulkoasut, joissa on seesteisiä värejä ja omaleimaisia ratkaisuja. Jokaisessa ulkoasussa näkyy bloggaajan oma kädenjälki ja persoona.

Blogien ulkoasut aakkosjärjestyksessä:

16 kommenttia:

 1. No wow, kiitos huomioinnista. Onpa kiva kuulla, että blogini ulkonäkö miellyttää, kiitos <3

  VastaaPoista
 2. Elegia on muuten hiljattain vaihtanut banneriaan... Näistä pidän eniten Amman lukuhetkestä - banneri on ihanan värikäs, blogin fontti voisi ehkä olla hiukan modernimpi ja kevyempi. Kiva että bloggaajan persoonallisuus näkyy ulkoasussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Riitta, kiitos <3
   Ja kiitos myös rakentavasta palautteesta fontin suhteen, painan sen mieleeni seuraavaa ulkoasun muokkauskertaa silmällä pitäen :)

   Poista
 3. Oho, nyt vasta huomasin tällaisen, kiva idea! Ja nuo valitsemasi ovat tosiaan hienoja. Itse kun en ole kovin visuaalisesti suuntautunut, en näihin niin (yhtään) kiinnitä huomiota, jos ei joku suoraan kysy, sisältöön vain - hyvä herättely tähänkin puoleen, joka on tosi tärkeä blogin kiinnostavuuden ja luettavuuden kannalta. Hyväkään sisältö ei blogia pelasta, jos se näyttää sekavalta tai hankalalta.

  VastaaPoista
 4. Kyllähän ulkonäkö vaikuttaa paljon siihen, miten innolla blogia ryhtyy lukemaan. Minullakin on ollut jo pidemmän aikaa suunnitelmissa uusia omaani, mutta kestää, kestää... Tässä on hyviä esimerkkejä inspiraatioksi! :-)

  VastaaPoista
 5. Vau, kiitos huomioinnista! Upeita blogien ulkoasuja kaikki. Minusta on kiva leikitellä oman blogin ulkoasun kanssa, joten arvostan persoonallisen näköisiä blogeja. Mutta kuten Arja hyvin yllä sanoo, sisältö ratkaisee :) Näistä Kirjavarkaan tunnustuksia on minusta kaikkein ihanin: olen heikkona kirjoituskoneisiin ja minullakin pitkään sellainen oli bannerissa. Jos pitäisi kopioida joku banneri, niin se olisi ehdottomasti tämä!

  VastaaPoista
 6. Kaikkien listaamisei blogien ulkoasut ovat hienoja. Kuten Arjakin sanoi, minulle kuitenkin sisältö on kaikista tärkein, vaikka saatankin ajoittain huomioida, jos jonkun blogin ulkoasu on mielestäni erityisen hieno. :)

  VastaaPoista
 7. Minun suosikkejani näistä ovat Eilispäivän kirjat ja Kirjavarkaan tunnustuksia. Selkeitä molemmat. Kauniitä ovat kaikki listallasi.

  (Minulla ei muuten ole mitään intohimoja oman blogini ulkoasun suhteen kunhan tekstistä saa selvää. Vuoden 2008 lokakuusta tämän vuoden alkupuolelle se olikin siinä asussa, jonka aloittaessa tulin valinneeksi. En osaa ottaa hyviä kuvia enkä sommitella asetelmia.)

  VastaaPoista
 8. Onpa hauska haaste ja hyviä valintoja, näistä moni on tuttu! Minä olen myös tässä bloggausvuosien aikana viehättynyt yhä enemmän selkeästä ulkoasusta ja yhtenäisistä värimaailmoista. Plussaa tulee paljon myös siitä, toimiiko sivusto mobiilina sillä usein eksyn blogeihin twitterlinkkien kautta.

  Kirjavarkaan tunnustuksia -blogin kuva on tässä uskomattoman herkullinen, se toimisi vaikka kirjan kantena. :)

  VastaaPoista
 9. Arjan tavoin olen hyvin epävisuaalinen, enkä juurikaan tule kiinnittäneeksi huomiota blogin ulkonäköön (sori vaan, kaikki kauniit sivut!), paitsi silloin, kun se on lukemista haittaava. Kun ihmiselle alkaa tulla ikää, lähinäkö heikkenee ainakin monella. En jaksa lukea nettisivua, jossa on musta tai muuten tumma tausta ja valkoinen teksti. Kovin hailakka teksti on myös tuskaa, samoin kovin vaalea. Samaten ärsyttää, jos kirjasintyyppi on koukeroinen. Luettavuus siis minulla ratkaisee.

  Oman blogini ulkonäköpulmat ratkaisin vuosia sitten ostamalla ulkonäkösuunnittelun. Välillä olen kaivannut vaihteluakin, mutta jotenkin blogini on brändäytynyt oranssiksi, enkä raaski siitä luopua.

  VastaaPoista
 10. Teen nettisivuja myös työkseni ja minulle visuaalisuus on tärkeä osa bloggaamista, vaikka kirjablogeissa tietysti sisältö on tärkein. Aikoinaan omaa blogiani suunnitellessa olin juuri alkanut tehdä asiakkaille Wordpress-sivuja ja halusin omalla blogilla vähän testailla sen mahdollisuuksia ja tehdä ulkoasultaan erilaisen blogin.

  Kaikki nämä valitsemasi blogit ovat aika perinteisiä, mutta selkeydessään tyylikkäitä. Minua miellyttää näistä eniten Bibbidi Bobbidi Book ja Kirjavarkaan tunnustuksia.

  VastaaPoista
 11. Kirjavarkaan tunnustuksia on jo pitkään ollut munkin visuaali-suosikki! Myös koko blogin teema, idea kirjavarkaudesta on hauskan yhtenäinen! Wordpress on totta tosiaan visuaalisesti toimivampi kuin jo vähän so last season Blogger. Vaihtaisin WP:hen itsekin, mutta Bloggerissa itseäni viehättää jotenkin sen yhteisöllisyys - te kaikki (melkein) olette aina siellä kotosalla listana! :-D Kirjaluotsi-Tiinan sivut ovat myös ihqut!

  VastaaPoista
 12. Apua... en sanoisi että olen epävisuaalinen, olen kennelin kotisivujen pohjaa hionut pitkään ja hartaasti mieleisekseni, mutta bloggerissa en ole perehtynyt siihen miten näitä pystyy muokkaamaan...

  VastaaPoista
 13. Tämäpä mielenkiintoinen postaus!
  Blogin ulkonäkö on tärkeää, sillä se luo ensivaikutelman muutamassa sekunnissa. Samoin kuin blogin nimi.
  Näitä pohdin paljon, kun aloitin bloggaamisen. Tutkin silloin muita blogi- ja yrityssivustoja ja mietin, minkälaisen visuaalisen ilmeen kanssa viihtyisin mahdollisesti pitkäänkin. Onneksi minulla oli myös lukupiiri raatina. Blogin nimi saattaisi kyllä olla toinen ilman heitä...
  Mietin myös jokaisen blogijutun kohdalla, mikä olisi kiinnostava tapa tuoda kirja kuvituksella esiin. Nyt vaihtaisin sen, että jokaisen jutun pääkuvan pitää olla 16:9 kokoa, sillä kirjat ovat aika haasteellisia kapeassa vaakaformaatissa. Mutta visuaalinen suunnittelu on kiva elementti bloggaamisessa!

  VastaaPoista
 14. Voi vitsit, kiitos huomionnista, törmäsin sun blogiin ja tähän postaukseen vasta nyt!

  Ihanaa kesää sulle ja kiitos vielä kerran! :)

  Minna / Bibbidi Bobbidi Book

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!