tiistai 24. syyskuuta 2019

Kristina Ohlsson: Hopeapoika"Pojan jälkiä ei kuitenkaan näkynyt missään."

Ohlsson, Kristina: Hopeapoika
Muut osat: Osa 1
Julkaistu: 2018
Alkuperäinen julkaisu: 2014
Alkuperäinen nimi: Silverpojken
Mistä maasta: Ruotsi
Suomentanut: Pekka Marjamäki
Kustantaja: WSOY
Sivumäärä: 224


Aladdinin perhe asuu ja työskentelee vesitornissa, jossa heillä on oma ravintola. Yhtäkkiä ruokavarastosta alkaa kadota ruokaa. Aladdin kutsuu Billien ja Simonan auttamaan tapauksen selvittämisessä. Voisiko syyllinen olla alueella liikkuva ja mystisesti jälkiä jättämättä katoava kummituspoika, joka hakee lasten huomiota vanhan kirkkohopeisiin liittyvän tapahtumaketjun selvittämiseen? Vai onko varas lähtöisin rantaan ankkuroidusta pakolaisveneestä? Vai onko se kenties ravintolan apulainen?

"Samassa kattovalo sammui ja kellariin tuli pimeää" (s.58)

Kirjassa käsitellään suvun taakkaa, vierautta ja pakolaisuutta. Kauan sitten tapahtunut asia voi edelleen vaikuttaa suvun maineeseen. Sen sijaan, että vihaa siirretään sukupolvelta toiselle, vanhat asiat tulisi sopia ja unohtaa. Ihmisten olisi hyvä suunnata katseensa parempaan tulevaisuuteen kuin vanhoissa asioissa vellomiseen. Aladdinin perhe on muuttanut jo kauan sitten Ruotsiin, mutta uusien pakolaisten ilmestyminen paikalle herättää ihmisissä vierauden pelkoa, mikä kohdistuu myös sellaisiin ihmisiin, jotka eivät ole olleet heille enää pitkään aikaan vieraita. Ruotsalaistuneet perheet saattavat kohdata niin suurta pakolaisvihaa, että he harkitsevat muuttamista entiseen kotimaahansa. Ongelmana on, että Ruotsi on heidän kotinsa eivätkä he tiedä mitään nykyajan elämästä entisessä kotimaassaan.

Mainio ja opettavainen lasten seikkailu, jossa ratkotaan arvoituksia kauhutunnelmassa!

2 kommenttia:

  1. Kiva, että lapsille on omia jännityskirjoja. Veljentyttö oli noin 10 vanha, kun hän sanoi tykkäävänsä jännittävistä kirjoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sen ikäiset ovat parasta kohderyhmää jännityskirjoille :)

      Poista

Kiitos kommentista!