maanantai 30. syyskuuta 2019

Helmet lukuhaaste: 36/50 äänikirjaa

Syyskuussa kuuntelin Helmet lukuhaasteeseen kaksi äänikirjaa.Huomioitavaa: Kuuntelin kirjat nopeutetulla tahdilla, joten äänikirjan kestoaika ei vastaa todellista kuunteluaikaa.


13. Kotimainen lasten- tai nuortenkirja
Siiri Enoranta: Tuhatkuolevan kirous
15 tuntia 25 minuuttia

14-vuotias Pau Harsta pääsee opiskelemaan Magia-akatemiaan. Taikominen on vaarallista, sillä taika vetää mystisiä pikilapsia puoleensa. Akatemia tekee kaikkensa voidakseen määritellä taikomisen rajat. Heitä vastaan nousee silti kapinoitsijoiden joukko, jota johtaa tuhatkuolevainen Nubya. Kirja käsittelee rakkautta, seksuaalisuutta, sukupuolirooleja, vierautta, luonnonsuojelua, väkivaltaa, kuolemaa, olemassaoloa ja filosofian peruskysymyksiä.


50. Kirjaston henkilökunnan suosittelema kirja
Tuomas Kyrö: Mielensäpahoittaja
3 tuntia 24 minuuttia

Mielensäpahoittaja on päättänyt lääkärissäkäynnin innoittamana kertoa kaiken, mitä hän ajattelee, jotta sisälle ei jäisi patoumia. Hän valittaa useimmiten nykyajan kotkotuksista, sillä ennen vanhaan asiat olivat paremmin. Hän toivoisi, että ihmiset ymmärtäisivät, kuinka paljon mukavampaa hänen oma elämäntyylinsä on. Huomasin välillä nauravani kippurassa ja silmiäni pyyhkien hänen jutuilleen. Toisella hetkellä tunsin häntä kohtaan empatiaa.


Kaikki haasteeseen kuuntelemani kirjat päivittyvät Helmet lukuhaaste 2019 sivulleni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista!