torstai 13. heinäkuuta 2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia O-UJa kaikkea muuta -blogin Minnan aloittama haaste jatkuu seuraavilla aakkosilla.

Tässä omat kesäaakkoseni:

O = Ohjelma

Omistan muutamia kirjoja, jotka on tehty tv-ohjelmien pohjalta kuten Veronica Mars, The 100, Klaani ja Siskoni on noita. Minusta on mielenkiintoista lukea, mitä nostalgisten ohjelmien hahmoille on myöhemmin tapahtunut tai miten tarina on kerrottu kirjana.

P = Porvoo

Minusta on hauskaa käydä päiväretkellä tunnelmallisessa Porvoossa. Vanhojen rakennusten lomassa on miellyttävää kävellä. Kahvilat ovat ihastuttavan kodikkaita ja tarjoomukset herkullisia. Vierailin erään kerran kansallisrunoilija Johan Ludvig Runebergin kodissa. Mieleeni jäi etenkin hänen tapansa maata sängyllä ja tervehtiä peilin kautta ikkunan takana kulkevia ihmisiä.

Q = Queen

Minua on pienestä pitäen kiinnostanut tarinat kuningattarista ja keisarinnoista. Katselin Disneyn Tuhkimo elokuvaa ja lueskelin tarinoita prinsessoista. Pidin paljon keisarinna Sissistä kertovista elokuvista. Olen Euroopassa matkustaessani vieraillut monissa palatseissa. Minusta on mielenkiintoista tutkia niiden kauniita koristeita, maalauksia ja huonekaluja. Palatsit myös kätkevät sisäänsä vuosisadoittain sekä traagisia että romantisoituja tarinoita. Luin viimeksi viime vuonna kuninkaallisista kertovan romaanin nimeltään Valkoinen kuningatar.R = Romantiikka

Tykkään lukea monenlaisia kirjoja. Tällä hetkellä eniten kiinnostavat dystopia, trillerit ja fantasia, joihin on usein kytketty myös romantiikkaa. Kirjoja lukiessa voi lepuuttaa aivoja rankkoja aiheita käsittelevien kirjojen välissä. Olen huomannut, että romanttista kirjallisuutta kutsutaan usein hömpäksi tai välipalakirjoiksi. Olen itsekin joskus sortunut kyseisiin nimityksiin. En ole höpsönä kuitenkaan osannut ajatella sillä tavalla halveksivani tyylilajia, sillä minusta kaikelle kirjallisuudelle on paikkansa.

S = Sarjakuva

Lempisarjakuvalehteni on Aku Ankka. Pidän etenkin Aku Ankasta, Roope-sedästä, Milla Magiasta ja Mummo Ankasta kertovista tarinoista. Aku Ankasta on moneksi. Hän on selviytyjäluonne, joka ei hevillä luovuta. Hänellä on sydän paikallaan. Välillä hän on liiankin kiltti. Roope-sedällä on ihailtava menneisyys. Hänen elämässään riittää seikkailuja. Milla Magia puolestaan kohtaa mitä hullunkurisempia sattumuksia liittyen noitasisariinsa tai Roope-setään. En niin paljon välitä Mikki Hiirestä, mikä on hieman hassua, sillä minulla oli lapsena sellainen vaihe, että rakastin Mikin seikkailuja. Nykyään minusta tuntuu siltä, että Mikki on hahmona liian omahyväinen. Hän kohtelee ystäviään ylimielisesti ja onnistuu kaikessa liian täydellisesti. Toinen ristiriitaisia tunteita herättävä hahmo on Iines Ankka. Periaatteessa hänestä kertovat tarinat ovat hauskoja, mutta suurimmassa osassa tarinoita hän on todella inhottava etenkin Akua kohtaan.

T = Twitter

Loin kirjablogilleni tilin twitteriin 12.12.2015. Laitan sinne linkkejä blogini postauksiin ja kommentoin välillä muiden kirjabloggaajien twiittejä.

U = Unelma

Unelmoin kirjojen kautta erilaisista maailmoista ja historiallisista tapahtumista. Minusta on ihanaa, kun joku kirja vie täysin mennessään. On myös mielenkiintoista laajentaa omaa näkemystä maailmasta ja eri kulttuureista. Hauskaa on myös lukea nostalgisia satuja ja tarinoita, joiden avulla voi unelmoida samoista tunnelmista kuin mitä lapsena koki. Unelmoin, että minulla olisi aina aikaa lukea kirjoja ja että kirjojen maailmat pysyisivät aina ulottuvillani.2 kommenttia:

  1. Unelmia on hyvä olla. Olen aina unelmoinut jostakin, ja jotkutt toiveet ja unelmat ovat toteutuneet <3

    VastaaPoista
  2. Porvoo on ihana! Runebergin kotitalovierailu on ollut minunkin ohjelmalistallani jo pitkään, jonakin päivänä siitä tulee totta. Ja kirjojen parissa on tosiaan ihana unelmoida ja kulkea eri maailmoihin, sukeltaa eri aikakausiin...

    VastaaPoista

Kiitos kommentista!