keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia A-GJa kaikkea muuta -blogin Minna keksi englanninkielisestä kirjablogista idean viihdyttää lukijoita erilaisilla henkilökohtaisilla listoilla.

Tässä omat kesäaakkoseni:

A = Aika

"Liian paljon kirjoja, liian vähän aikaa" lukee blogissani olevassa kuvassa. Välillä toteamus pitää paikkaansa, sillä muu elämä vie niin paljon mennessään, ettei ehdi tarttua kirjaan. Toisaalta luen tällä hetkellä enemmän kuin koskaan aiemmin. Ehkä lukuun ottamatta lapsuutta, sillä ensimmäisillä luokilla ollessani raahasin kirjastosta aina repullisen kirjoja kotiin. Jossain vaiheessa haaveilin lukevani kaikki kirjaston kirjat. En ole koskaan innostunut kirjojen ostamisesta. Olen ainoastaan ostanut omaksi sellaisia kirjoja, joiden olen tavallaan pelännyt häviävän kirjastosta, jolloin en enää koskaan saisi lukea niitä. Olen myös ostanut kirjoja, joita ei ole muuten saatavilla ja jotka olen kokenut tärkeiksi. Omistan muun muassa Ajan Pyörä -kirjasarjan sekä suomeksi että osittain englanniksi. Kirjoissa on syklinen aikakäsitys eli aika pyörii ympyrää ja alkaa aina alusta. Ihmiset rakentavat elämänsä uudelleen ja elävät rauhallisia vuosia suurien sotien jälkeen, kunnes paha alkaa taas kerätä voimiaan ja alkaa uusia sotia. Niin se on vähän oikeassakin elämässä, sillä historia toistaa itseään. Tykkään lukea historiallisista tapahtumista, vierailla museoissa ja tutustua erilaisiin paikkoihin. Lempiaiheitani kirjoissa on myös aikamatkustus. En ole varma, mistä innostus on saanut alkunsa, mutta olen ainakin katsonut Paluu tulevaisuuteen -elokuvatrilogian varmaan kymmeniä kertoja. Lapsena se oli yksi ehdoton suosikkini, sillä se oli täynnä huumoria ja seikkailuja. Sana aika löytyy myös blogini nimestä. Unelmoin eri ajoista kirjojen kautta. Haluan myös antaa vihdoin aikaa yhdelle unelmalle eli kirjojen lukemiselle. Ennen kirjablogin perustamista elin joitain vuosia, jolloin en oikeastaan lukenut yhtään ja kaipasin kirjojen maailmaan. Yksi parhaimmista tunteista on se, kun jokin kirja vie kerta kaikkiaan mennessään.

B = Books

Luen kirjoja sekä suomeksi että englanniksi. Olen noin kahden vuoden aikana lukenut tilastojen mukaan 19 kirjaa englanniksi, mikä on ihan hyvä määrä. Pysyy kielen lukutaito jollain tavalla yllä. Lisäksi olen huomannut, että jotkin kirjat on parempi lukea alkuperäisellä englannin kielellä, koska suomennos ei ole niin hyvä.
C = Cd-levy

Cd-levyt ovat luultavasti taakse jäänyttä elämää. Omistan silti edelleen joitain levyjä, sillä tykkään välillä kuunnella elokuvamusiikkia kirjoja lukiessa. Kuuntelen kuitenkin aina puhelimen kautta, mutta on silti mukava ajatella, että joitain kappaleita löytyy myös levyltä. Minulla on esimerkiksi Taru sormusten herrasta -elokuvan musiikkia, mikä sopii taustamusiikiksi. Siitä puheen ollen minun pitäisi aivan tosissaan saada kirja luettua loppuun. Olen jumittanut aivan liian kauan kirjan lukemisen kanssa.

D = Draama

Rakastan teatteria ja näyttelemistä. Aion tässä kuussa käydä katsomassa ainakin kesäteatteria. Minusta olisi myös mukavaa lukea enemmän näytelmiä. Luin näytelmän viimeksi vuosi sitten. Se oli Shakespearen Myrsky.

E = Elokuvat

Minusta kirja on yleensä aina parempi kuin elokuva. Oikeastaan ainoastaan Taru sormusten herrasta -elokuvia ajatellen olen eri mieltä. Tykkään myös Harry Potter -elokuvista ja kirjoista yhtä paljon.

F = Fiktio vai fakta

Luen oikeastaan pelkästään fiktiota. Olen esimerkiksi Helmet lukuhaasteen kautta lukenut muutamia tietokirjoja. Minusta tuntuu siltä, etten vain ole löytänyt itselleni sopivia tietokirjoja. Koen ne yleensä liian raskaiksi. Tykkään lukea historiallisista tapahtumista erilaisten kokemusten kautta.

G = Germany

Saksa on tällä hetkellä yksi lempimaani matkustaa. Siellä on paljon nähtävyyksiä ja kauniita maisemia. Mieleen on jäänyt etenkin vierailu Füssenissä sijaitsevassa Neuschwanstein nimisessä linnassa. Mikä unelmien paikka!4 kommenttia:

 1. Syklinen historia on minua tässä kevään aikana pohdituttanut useammin kuin kerran. Se on oikeastaan aika pelottavaa, varsinkin kun miettii nykytilannetta.

  Mahtaavaa, että innostuit haasteesta :-)

  VastaaPoista
 2. Näitä aakkosia on tosi kiva lukea, mitä kukin keksii millekin kirjaimelle. Jään mielenkiinnolla odottamaan jatkoa,

  VastaaPoista
 3. Minä en ole raaskinut luopua CD-levyistäni, vaikken ole uusia ostanut enää jokuseen vuoteen. Kyllä niitä tulee kotosalla edelleen kuunneltua silloin tällöin. Minä en ole vielä tullut käyneeksi Saksassa, vaikka mieheni on joskus ehdotellut Berliinin kaupunkilomaa. Kuvassasi näkyvä linna olisikin upea käyntikohde. :)

  VastaaPoista
 4. Eräs elämäkertakirjoittaja opetti minulle faktion: Tarina joka on täyttä faktaa, mutta mukana on myös fiktiota. Tällainen on mm. Backmanin Harriet ja Olof Kuolema Viipurissa...

  Saksa, Sveitsi ja Itävalta, siinä meidän suosikkimaat ja joka kerta tietty Saksa mennen tullen. Nyt jo 40 vuotta. Ensin lasten kanssa ja nyt kahdestaan. Mieleeni Füssen on jäänyt erityisesti siksi, että siellä viivyimme yön yli hotelli Hirschissä, kun kuopus oli viimeisen kerran mukanamme. Nyt viivymme jo viikkoja ja Potsdamissa on yövytty ennen kuin olemme jatkaneet alaspäin.

  Minulla on valtaisa kokoelma CD-levyjä, jotka aion säilyttää ja joita kuuntelen. Viimeksi olen tainnut ostaa Adelea...

  <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista!